Profitul net al Apple a crescut cu aproape 90% in primele trei luni

0
482
apple

appleProfitul net al companiei de tehnologie Apple a crescut cu aproape 90% in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din 2009, la 3,07 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu aproximativ 50%, datorita performantelor vanzarilor telefoanelor iPhone.

 Veniturile Apple s-au situat, in intervalul ianuarie-martie, la 13,5 miliarde de dolari. Compania a vandut 8,75 de milioane de aparate iPhone in trimestrul incheiat in luna martie, volum dublu in raport cu cel de anul trecut. in Europa, veniturile au avansat cu 63%.

Compania considera ca tablet-PC-ul iPad va fi urmatorul produs care va propulsa vanzarile. Aparatul a fost lansat pe piata la inceputul acestei luni, cu vanzari de jumatate de milion de unitati in prima saptamana.

Apple, care de obicei emite prognoze conservatoare, estimeaza venituri de 13-13,4 miliarde de dolari pentru perioada aprilie-iunie. Actiunile companiei au urcat cu aproximativ 15% de la inceputul anului, iar vineri au atins un nivel ridicat record. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here