Profitul Cosmote a crescut cu 3,4% la 30,1 milioane euro in trimestrul al doilea

0
955

Veniturile Cosmote Romania au scazut usor in trimestrul al doilea, la 111,4 milioane euro, in urma reducerii tarifelor de interconectare, dar profitul EBITDA a urcat cu 1 milion de euro, la 30,1 milioane euro, cu o marja de castig imbunatatita fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul clientilor companiei era de 6,033 milioane la 30 iunie, in coborare cu 6,1% fata de 6,422 milioane la jumatatea anului trecut, potrivit unui comunicat publicat joi de grupul elen OTE, compania-mama a operatorului de telefonie mobila, potrivit Mediafax.

Din totalul clientilor, 25,3% reprezinta abonati, restul utilizand serviciile companiei pe baza de cartele prepaid. Numarul clientilor pe segmentul business a urcat cu 17,1% in perioada analizata, datorita serviciilor oferite impreuna cu Romtelecom, companie care face parte din grupul OTE.

Marja profitului EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a urcat de la 25,6% la 27%, reprezentand o imbunatatire de 1,4 puncte procentuale fata de trimestrul al doilea al anului trecut.

Profitul EBITDA a urcat cu 3,4%, de la 29,1 milioane euro la 30,1 milioane euro.

in prima jumatate a acestui an, veniturile Cosmote Romania au scazut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 231,1 milioane euro la 219,6 milioane euro. Profitul EBITDA a coborat cu 1,1%, de la 55 milioane euro la 54,5 milioane euro, in timp ce marja de castig s-a imbunatatit cu un punct procentual, la 24,8%.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a coborat cu 1,7% in primul semestru, in urma reducerii tarifelor de interconectare.

Cosmote Romania a contractat in luna iulie un credit sindicalizat de 225 milioane euro intermediat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), destinat finantarii investitiilor in infrastructura broadband. BERD va participa direct cu 75 milioane euro la finantare, iar 150 milioane euro vor fi obtinute printr-un imprumut sindicalizat de la banci comerciale. Dobanda va fi de 5,25 peste rata Euribor, iar creditul are scadenta in aprilie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here