Pensionarii ar putea ramane fara transport redus din cauza datoriilor de la Transporturi

0
905
pensionari-batrani-pensii

Pensionarii si veteranii ar putea ramane fara transport redus sau gratuit de la 1 septembrie, a anuntat FORT, care sustine ca Ministerul Transporturilor are datorii mai vechi de un an de zile fata de transportatori, valoarea totala a acestora fiind de aproximativ 100 milioane lei.

„La numeroasele interventii facute de FORT catre Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor nu au fost oferite niciun fel de solutii (…). in luna decembrie 2010, intr-o situatie similara, Ministerul Finantelor impreuna cu ANAF au acceptat solutia propusa de federatie, permitand compensarea datoriilor Ministerului Transporturilor catre transportatori cu datoriile pe care acestia din urma le inregistrau fata de bugetul de stat. Solutia promovata si acceptata atunci a redus cu aproximativ 30% datoriile Ministerului Transporturilor, ajutand in acelasi timp operatorii de transport sa depaseasca dificultatile financiare cu care se confruntau”, se arata intr-un comunicat al Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT).

Din cauza lipsei unui raspuns care sa ofere garantia platii datoriilor sau orice alta masura compensatorie, transportatorii membri FORT au decis „sa nu mai suporte din propriul buzunar” ajutorul de stat oferit categoriilor defavorizate, potrivit sursei citate.

„In numele membrilor sai, Federatia Operatorilor Romani de Transport isi cere scuze in mod public fata de toti cei ce vor avea de suferit in aceasta situatie”, se mai spune in comunicat.

Presedintele FORT, Doru Marian Crac, a declarat ca transportatorii ar putea initia aceasta masura de la 1 septembrie daca pana atunci nu va exista un raspuns pozitiv pentru rezolvarea situatiei din partea Ministerului Transporturilor.

El a aratat ca o situatia similara a fost in 2010, cand transportatorii au luat aceasta decizie pe o perioada de 30 de zile.

Potrivit legislatiei, pensionarii beneficiaza de o reducere de 50%, iar veteranii de razboi de transport gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here