Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, reales in fruntea Camerei bucurestene

0
807

Recent, a avut loc Adunarea generala a reprezentantilor membrilor Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Pe ordinea de zi a adunarii – statutar constituita – s-au aflat atat probleme organizatorice, cat si probleme de natura strategica.

Evenimentul a fost onorat de prezenta unor invitati speciali, membri ai corpului diplomatic, ministere, Primaria Generala a Capitalei cu care CCIB colaboreaza. Au adresat salutari: Bronislav Denev, seful Sectiei Economice din cadrul Ambasadei Republicii Bulgaria la Bucuresti; amb. Gabriel Gafita, director in cadrul Ministerului Afacerilor Externe; Stelian Samson, director in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri; Cristinel Deaconescu, consilier general in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, Dan Dragomir, vicepresedinte CCI Valcea, care au vorbit despre proiectele dezvoltate impreuna cu echipa CCIB, in sprijinul comunitatii de afaceri, despre relatiile si rezultatele deosebite obtinute in ultimii ani.

in prima parte a evenimentului a fost dezbatut Raportul privind evolutia comertului, industriei, serviciilor si a altor activitati din municipiul Bucuresti in perioada 2015-2016, a fost dezbatut si aprobat Raportul Colegiului de Conducere privind activitatea CCIB in mandatul 2012-2016, au fost aprobate: deciziile adoptate de Colegiul de Conducere in aceasta perioada, obiectivele CCIB aferente perioadei 2016-2017, executia bugetara pe anul 2015 si proiectul bugetului pentru anul 2016, precum si raportul Comisiei de Cenzori.

in ceea ce priveste activitatea CCIB de promovare a ofertei romanesti pe pietele externe, perioada analizata a fost marcata de doua premiere: primul pavilion national organizat de o camera de comert romaneasca la o manifestare internationala, exclusiv din fonduri private (pavilionul romanesc din cadrul Expozitiei internationale de bunuri de larg consum de la Ningbo, editia 2014) si prima misiune economica de prezentare a potentialului industriei romanesti organizata la sediul CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara) – Geneva, Elvetia. Pe langa programul consistent de misiuni si forumuri economice de care au beneficiat aproape 3000 de firme, CCIB a oferit constant servicii de consultanta si asistenta companiilor interesate sa-si dezvolte afacerile in Orientul indepartat prin reprezentanta de la Beijing, regiunea magrebiana prin intermediul reprezentantei de la Tanger (Regatul Maroc), in regiunea Golfului, prin reprezentanta din Emiratul Sharjah (EAU).

Pe plan intern, perioada analizata a fost marcata de lansarea cu succes a doua serii de evenimente, deosebit de bine primite de comunitatea de afaceri bucuresteana si intrate deja in traditie, si anume: „Ziua oportunitatilor de afaceri”, care ofera oamenilor de afaceri posibilitatea de a se intalni intr-un cadru structurat cu factori decizionali si reputati specialisti in comert exterior, precum si cu ambasadori si atasati economici ai tarilor partenere, si „Business Breakfast”, in cadrul careia reprezentantii mediului de afaceri intra intr-un dialog mai putin conventional, dar eficient cu specialisti, consultanti si politicieni de top, pe teme economice de interes.

Adunarea generala a ales, prin vot secret, conducerea CCIB pentru perioada 2016-2020. Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a fost reales, cu unanimitate de voturi, in functia de presedinte al CCIB. Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu este profesor universitar emerit la Universitatea Politehnica Bucuresti, presedinte/vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Institutului National de Cercetare Aerospatiala „Elie Carafoli”, vicepresedinte al Asociatiei Camerelor de Comert Dunarene, presedintele Uniunii Balcanice a Metalurgistilor, membru in conducerea unor organizatii stiintifice internationale, vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

in functia de vicepresedinte au fost alesi: dr. Aurel Vainer (membru onorific al CCIB, deputat, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania), Iuliu Stocklosa (East Electric SRL), Gheorghe Lemnaru (Ghele Impex SRL), Mihai Andritoiu (AMC Development SRL).

Presedintii de Sectiuni alesi sunt: Mihai Andritoiu (AMC Development SRL) – presedintele Sectiunii Comert, prof. dr. Ion Hohan (Fiatest SRL) – presedintele Sectiunii Servicii, Pavel Pughin (Maguay Impex SRL) – presedintele Sectiunii Industrie, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Ion Gheorghe (Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurii) – presedintele Sectiunii Cercetare-Dezvoltare-Inovare, Ioan Sbera (ASFOR Filiala Bucuresti) – presedintele Sectiunii Membri Colectivi, George Sorin Nicolescu (Olimpic International Turism SRL) – presedintele Sectiunii Turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here