Procesul de reorganizare se amana. UDMR a respins in coalitie toate propunerile PDL

0
669
harta-romania

harta-romaniaUDMR a respins, luni, in sedinta coalitiei, toate propunerile PDL privind reorganizarea teritoriala, astfel ca s-a decis amanarea acestui proces, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX liderul UDMR, Kelemen Hunor. in sedinta de luni a coalitiei, liderii UDMR au respins toate propunerile PDL privind reorganizarea administrativ-teritoriala.

In aceste conditii, liderii coalitiei au decis ca acest proces sa fie amanat.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, sambata, la finalul sedintei CRU a UDMR, ca Uniunea sustine amanarea reformei administrative pentru toamna acestui an sau inceputul lui 2012 si a exprimat dezacordul UDMR pentru transformarea actualelor regiuni de dezvoltare in judete.

„Decizia noastra sau pozitia noastra referitoare la ultimele propuneri privind reforma administrativa si asa-zisa regionalizare: noi, dupa consultarile cu organizatiile teritoriale, am ajuns la concluzia ca nu putem sustine varianta transformarii celor opt regiuni de dezvoltare in opt judete, nici varianta «opt plus doi». Avem noi o initiativa mai veche si suntem convinsi ca aceasta initiativa, privind transformarea regiunilor de dezvoltare, o vom putea discuta peste cateva saptamani, poate la toamna, poate la inceputul anului viitor”, afirma presedintele UDMR.

De asemenea, Kelemen a precizat ca UDMR respinge si varianta „opt plus doi” de reorganizare administrativa.

Presedintele UDMR a spus ca Uniunea este pentru reforma administratiei publice locale, dar in cadrul actual al celor 41 de judete.

„Trebuie sa pastram organizarea regiunilor pe un fagas economic si trebuie sa amanam reorganizarea administrativa daca dorim sa salvam coalitia”, a afirmat liderul UDMR in discursul de final al sedintei Consiliului Reprezentantilor Unionali. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here