Burse lunare de 200 lei si meditatii gratuite, pentru elevii romi interesati de o cariera medicala

0
770
carti-deschise-studii

carti-deschise-studiiElevii romi care trec in clasa a XII-a sau a XIII-a si care isi doresc sa urmeze o cariera in domeniul medical vor beneficia de burse lunare in valoare de 200 de lei si de meditatii gratuite la biologie, chimie sau fizica, pe parcursul anului scolar 2011 – 2012.

Elevii se pot inscrie in program accesand site-ul www.burseromi.ro, completand formularul online si transmitand prin posta o serie de documente solicitate pe site, potrivit unui comunicat de presa.

In cadrul centrelor de tutorat sunt scoase la concurs 200 de locuri. Acestea sunt destinate tinerilor romi interesati sa sustina examenul de admitere in institutii de invatamant cu profil medical, in anul 2012. Numarul locurilor poate fi suplimentat daca inscrierile depasesc numarul previzionat. Termenul limita de aplicare este 30 septembrie 2011.

Centrele de tutorat la nivel local pentru organizarea periodica a sesiunilor de pregatire vor fi coordonate de 60 de profesori de specialitate.

„Tutoratul este una dintre principalele componente de interventie directa prin care dorim sa facilitam accesul liceenilor romi la studii superioare in domeniul medicinei”, a declarat Andreea Chelaru, manager de proiect din partea Agentiei de Monitorizare a Presei.

Elevii romi selectati in proiect vor putea participa la tabere de motivare, organizate intr-un mediu care va combina jocul cu educatia. Managementul carierei, leadership-ul si lucrul in echipa, comunicarea eficienta si responsabilitatile profesiei in domeniul medical sunt cateva dintre temele abordate in programa educationala a taberelor, potrivit sursei citate.

Proiectul „O generatie de specialisti romi in domeniul medical in perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2014” este implementat de ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, in parteneriat cu Fundatia Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN si Open Society Institute. Componenta Tutorat este coordonata de Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here