Primul tren turistic din Romania!

0
1422

transilvania-train_17

Bucuresti, 5 septembrie, 2017: Prima editie Transilvania Train s-a incheiat in data de 3 septembrie, exact acolo unde a inceput – in muzica fanfarei, in gara din Brasov, dupa 4 zile de calatorie prin Transilvania.

Pentru prima editie, participantii au fost preponderent din Romania. Entuziasmul si curiozitatea de a redescoperi frumusetea Transilvaniei nu tin neaparat de anumite regiuni ale tarii, de preocupari sau profesie si nici de varsta. Profilul turistilor ce au participat la prima editie Transilvania Train a fost foarte divers, unii dintre ei venind cu intreaga familie pentru a lua parte la un proiect ce promite o experienta autentica romaneasca.

Trenul a pornit in data de 31  august din gara Brasov, parcurgand un traseu ce a inclus orase medievale precum Sighisoara, Medias, Alba-Iulia, Sebes, Sibiu si Fagaras  iar, timp de patru zile, turistii s-au bucurat de un program condimentat cu activitati recreative si culturale, pe care au putut sa si-l personalizeze in functie de propriile preferinte.

”Editia pilot Transilvania Train 2017 a reprezentat primul pas spre un nou gen de turism in Romania. Modul in care proiectul a fost primit si apreciat de participanti imi da sperante ca putem merge catre public cu ceva mai mult decat o simpla vizita la un castel, cetate sau cu un pranz cu preparate traditionale, intr-un oras invadat de turism comercial. Publicul este pregatit pentru experiente turistice complete, educative, prin care pot ajunge sa vada lucrurile din jur cu alti ochi si mai ales, sa aprecieze mult mai mult mostenirea culturala a Transilvaniei si a Romaniei. Transilvania Train a fost, din punctul nostru de vedere, o reusita ce prevesteste un viitor promitator proiectului, in anii urmatori.”, a declarat Cristi Pitulice, Co-fondator Transilvania Train si Managing Partner al agentiei Globe 365.

”Am tinut foarte mult ca acest proiect dag noua sa aiba loc iar eforturile echipei au dat roade: primul tren turistic din Romania a fost exact asa cum ni l-am imaginat, o experienta traditionala si culturala de poveste, care aduce oamenii impreuna. Feedback-ul extrem de rapid si pozitiv primit din partea participantilor ne-a incurajat sa incepem deja lucrul pentru planul urmatoarei editii Transilvania Train, in 2018.”, a declarat Oana Pricop, Co-fondator Transilvania Train si Managing Partner al agentiei Free Spirit Travel.

Imbarcati la bordul trenului special, echipat cu 3 vagoane de tip bistro, 100 pasageri au avut parte, in fiecare dintre zile, de un program tematic, plin si variat. Ajutati de vremea perfecta, dar si de atmosfera generala de buna-dispozitie, turistii au vizitat mai multe localitati sasesti medievale transilvanene, unde au aflat povestile unor obiective turistice ce au facut istorie, cum ar fi bisericile de la Viscri, Saschiz, Bunesti si Crit, au explorat cetati medievale, cum ar fi cea din Sighisoara, Alba Carolina, Sibiu sau Fagaras si au luat parte la activitati si workshop-uri organizate in regiunea Mediasului, menite sa impartaseasca publicului pasiunea pentru mestesuguri traditionale, pastrate neschimbate de secole, cum ar fi cele de fierarie, dulgherie, teracota, sticlarie, tesatorie, ierburi magice, arbori seculari si nu numai.

Evenimentele culturale, menite sa incante auzul, au fost si ele foarte apreciate. In cea de-a 3-a zi, turistii au avut parte, timp de o ora, de un concert de orga asa cum foarte rar se organizeaza,  in Biserica Evanghelica din Sebes  iar, in ultima zi a aventurii, participantii si-au luat cu greu la revedere de la orasul Sibiu dupa participarea la spectacol muzical impresionant pe note clasice, dar si acorduri de jazz, organizat in aer liber, in fata cladirii Filarmonicii Sibiu.

Chiar si in tren, in timpul deplasarilor intre localitatile vizitate, participantii au avut parte de momente si activitati menite sa incante, sa relaxeze si sa educe, cum ar fi degustari de vin Tohani si Samburesti, vizita racoritoare a berarilor Timisoreana, completate de povesti surprinzatoare in partea organizatorilor despre istoria si obiceiurile regiunilor traversate.

Proiectul Transilvania Train a fost gandit ca o experienta educativa pentru intreaga familie, motiv pentru care unul dintre cele 3 vagoane a inclus activitati recreative pentru cei mici, alaturi de parinti, pe parcursul calatoriei.

Transilvania Train este un proiect organizat de agentiile Free Spirit Travel si Globe 365, in parteneriat cu CFR Calatori, iar echipa organizatoare a insotit in permanenta calatorii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here