LIMBA NOASTRA-I O POVARA, SPUNE MANAGERUL MAGAZINULUI DE LA ODORHEIUL SECUIESC!

0
1279

61907046Desigur, n-o spune chiar asa, dar domnia sa nu considera ca a cunoaste limba romana poate fi un criteriu la angajare!Inspectorii OPC care au controlat firma au fost si ei bulversati de pozitia managerului

”Am vorbit cu unul dintre inspectorii care a zis că nu i se pare normal ce se întâmplă, cu toate că e etnic maghiar. Într-adevăr, vânzătoarea care lucra la momentul controlului nu ştia limba română. Nu este aceeaşi vânzătoare cu cea care apare în filmarea de pe YouTube. Această angajată chiar nu ştia limba română. Dacă cea din filmare poate că simula, nu am de unde să ştiu, aceasta chiar nu ştia. Asta mi-au spus inspectorii. Şi când a venit directorul magazinului se putea vedea că ea chiar nu ştie limba română”, a declarat Sortin Susanu, comisarul șef regional al ANPC Brașov.

”În acest context, comisarii OPC l-au întrebat pe manager : ”Cum puteţi angaja pe cineva pe vânzări care nu ştie limba română?”. El a răspuns atunci că nu poate cere cunoaşterea limbii române ca o condiţie pentru angajare, deoarece ar fi discriminare”, a precizat Susanu.Dar clientul care ar dori un produs si nu-l poate obtine pentru ca nu stie maghiar, nu e discriminat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here