Primul SUV Mercedes-Benz complet electric este gata de drum

0
1459

 

 

Noul autoturism electric Mercedes-Benz este pregătit pentru drum. Mercedes-Benz EQC (consum combinat de curent de 22.4 – 25.0 kWh/100 km (WLTP)1; consum combinat de emisii CO2 de 0 g/k) este produs în fabrica Mercedes-Benz din Bremen și poate fi comandat în România. EQC a fost integrat în producția de serie a fabricii, alături de autovehiculele cu motor cu combustie sau hibrid. Prin urmare, standardele ridicate de producție Mercedes-Benz asigură o calitate superioară pentru toate modelele de autovehicule. Ca pionier al strategiei CASE (Connected, Autonomous, Shared & Services, Electric), noul EQC 400 4MATIC oferă o echipare standard extinsă și servicii atractive.

„Cu Mercedes-Benz EQC intrăm într-o nouă eră a mobilității. EQC face parte din familia de autovehicule electrice Mercedes-Benz și reflectă caracteristicile definitorii ale brandului nostru, precum calitatea, siguranța și confortul. Oferim clienților noștri un autoturism cu un design progresiv, cu un confort unic la condus și o autonomie optimă pentru utilizarea zi de zi”, afirmă Britta Seeger, Membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG, responsabil pentru vânzările de autoturisme Mercedes-Benz.

Cu designul său impecabil, combinat cu gama de culori reprezentative brandului, Mercedes-Benz EQC este un pionier al look-ului electric avant-garde, reflectând în același timp filozofia de design Progressive Luxury. Prin serviciile dedicate și autonomia cuprinsă între 374 km si 416 km (WLTP), EQC face mobilitatea electrică potrivită pentru transportul zilnic. Totodată, carismaticul EQC impresionează prin atributele sale, oferind o experiență superioară la condus, un nivel ridicat de confort acustic și o dinamică de condus captivantă. Prețurile pentru versiunea de bază Mercedes-Benz EQC, cu o echipare generoasă, încep de la 75.922 Euro (TVA inclus), fiind eligibil pentru programul Rabla Plus.

Startul producției: EQC este ideal integrat în producția de serie

 

„Flexibilitatea și eficiența sunt piloni decisivi ai strategiei noastre pentru rețeaua mondială de producție Mercedes-Benz Cars, producția EQC reprezentând dovada perfectă a acestui fapt. Personalul din Bremen are o experiență vastă în producția de autovehicule, iar pe aceste cunoştinţe ne dezvoltăm și în epoca autovehiculelor electrice. Odată cu producția        Mercedes-Benz EQC ne îndreptăm spre o nouă direcție – mobilitatea electrică a viitorului”, a declarat Markus Schäfer, Membru al Consiliului de administrație al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil cu Managementul Producției și al Furnizorilor.

Rețeaua globală de producție și rețeaua de producție a bateriilor

 

Alături de fabrica din Bremen, compania chino-germană Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) începe anul acesta producția EQC pentru piața locală din China.

Bateriile pentru producția EQC din Bremen sunt produse de Accumotive, subsidiară deținută în întregime de Daimler, la sediul din Kamenz (lângă Dresda) și sunt livrate parțial încărcate. Bateriile sunt păstrate în apropierea liniei de producție și apoi sunt livrate la cerere, cu ajutorul unor sisteme de transport autonome. Producția locală de baterii este un factor major de succes în inițiativa electrică a Mercedes-Benz Cars, rețeaua de producție pentru mobilitatea viitorului fiind astfel bine poziționată.

La nivel global, compania va investi în total peste un miliard de Euro în producția de baterii, având în plan să dezvolte câte două fabrici în Kamenz / Saxonia și Stuttgart-Untertürkheim (Germania) și câte una în Sindelfingen (Germania), Beijing (China), Tuscaloosa (SUA), Jawor (Polonia) și Bangkok (Thailanda). Rețeaua mondială de producție de baterii pentru autovehiculele Mercedes-Benz Cars va cuprinde nouă fabrici pe trei continente.

Echipamentul standard extins oferă o avanpremieră a viitorului

 

Cu un sistem de infotainment inovator, cele mai noi sisteme de asistență la condus, funcții superioare și un sistem de tracțiune inteligent, SUV-ul premium impresionează prin atributele sale.

 

 

 

Conectat: concept inteligent de operare cu particularități specifice EQC

 

Niciun alt sistem nu rezumă pilonul „Connected” al strategiei CASE mai bine decât sistemul de infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience. MBUX este dotare standard EQC și parte a conceptului interactiv de control și de afișaj, creând o legătură emoțională între șofer, autovehicul și pasageri.

Versiunea MBUX dezvoltată special pentru EQC este o realizare deosebită. Caracteristicile și serviciile dezvoltate specific pentru a îndeplini cerințele mobilității electrice sunt utilizate exclusiv pentru modelele brandului EQ. Serviciile Remote și Navigation, disponibile în echiparea standard EQC, oferă o serie de funcții utile pentru conducerea unui autovehicul electric. Un alt punct forte este sistemul inteligent de asistență cu cinci programe diferite de conducere și cinci niveluri de recuperare a energiei, care pot fi personalizate și adaptate în funcție de viteza și traseul autovehiculului.

Condusul autonom: dotări opționale atractive și pachete suplimentare

 

Mercedes-Benz face progrese către condusul autonom cu pachetul de ultimă generație Driving Assistance (cu prețul de 1.499 Euro în Romania – TVA inclus). Acest pachet combină mai multe sisteme de asistență la volan și impresionează printr-o serie de măsuri suplimentare pentru sporirea confortului și a siguranței. Sistemele de asistență la condus au fost extinse considerabil și au fost completate, printre altele, cu funcțiile Active Distance Assist DISTRONIC și Active Steering Assist. Pachetul Driving Assistance ajută șoferul să evite situațiile periculoase prin emiterea de avertizări în timp util.

 

Shared & Services: mobilitate electrică fără griji pe termen lung

 

Pachetele de service EQC, configurate pentru utilizarea fără griji a autovehiculului pe termen lung, satisfac cerințele clienților, oferind mai mult confort și comoditate. Serviciul „Mentenanţă EQ” este oferit standard la achiziționarea autovehiculului, iar celelalte servicii sunt disponibile la cerere, având cost suplimentar: „Serviciu EQ – garanţie extinsă” și „Pachet mentenanţă şi piese de uzură EQ” Aceste pachete sunt valabile pe o perioadă de șase ani de la achiziționarea autovehiculului și sunt transferate următorului proprietar în cazul în care autovehiculul este vândut.

 

 

 

Electric: putere imediată în orice situație

 

EQC este precursorul noii generații de motoare electrice Mercedes-Benz și reprezintă astfel pilonul „Electric Drive” al strategiei CASE. EQC are o putere totală de 300 kW (408 CP). Un motor electric pe fiecare osie a autovehiculului transformă energia electrică în energie mecanică, sistemul de propulsie oferind astfel 760 Nm. Datorită unei strategii inteligente de operare, componentele sistemului de condus asigură putere exact acolo unde este nevoie, în funcție de situație, într-un mod eficient și aproape silențios. Transmisia integrală 4MATIC îmbunătățește stabilitatea manevrabilității autovehiculului, mai ales pe drumuri dificile. Prin distribuirea puterii în mod continuu, sunt îmbunătățite atât plăcerea de a conduce, cât și autonomia.

Bateria Li-Ion de înaltă tensiune din dotarea EQC este dispozitivul central de stocare a energiei pentru unitatea electrică și impresionează prin densitatea mare de energie și conținutul energetic utilizabil. Aceasta asigură un spectru de autonomie între 374 și 416 km (WLTP), precum și o unitate electrică de înaltă performanță. Designul modular al sistemului, care cuprinde două module cu 48 de celule și patru module cu 72 de celule, asigură un design compact.

Încărcarea acasă

 

EQC poate fi încărcat la orice priză domestică, însă, comparativ cu prizele clasice, Mercedes-Benz Wallbox Home permite încărcarea mai rapidă a tuturor autovehiculelor Mercedes-Benz electrice și plug-in hybrid, Mercedes-Benz Wallbox Home este o stație de încărcare care permite încărcarea sigură și convenabilă acasă.

 

 

 

 

 

Fișa tehnică

 

Emisii CO2 0 g/km
Consum de energie (WLTP) 22.4 – 25.0 kWh/100 km[1]
Autonomie (WLTP) 374 – 416 km
Timpul de încărcare la Wallbox sau la o stație publică (încărcare AC) 11 ore.[2]

 

Timpul de încărcare la stația de încărcare rapidă (încărcare DC) Aproximativ 40 min.[3]
Sistem de propulsie 2 motoare asincrone, tracțiune integrală
Putere 300 kW (408 hp)
Cuplu maxim 760 Nm
Viteza maximă 180 km/h (reglementat)
Accelerare 0-100 km/h 5.1 s
Baterie Lithium-ion
Conținutul de energie al bateriei (WLTP) 80 kWh
Greutatea bateriei 652 kg
Lungime / lățime (inclusiv oglinzi) / înălțime: 4,761/1,884 (2,096) /1,623 mm
Ecartament 1,625/1,615 mm
Ampatament 2,873 mm
Portbagaj (în funcție de echipamentul montat) aproximativ 500 l
Greutate autoturism (EC) / perm. GVW / sarcină utilă (CE) 2,495/2,940/445 kg
Sarcina remorcii pentru o pantă de 12% 1,800 kg
Prețuri pentru Mercedes-Benz EQC (€)[4] începând de la 75 922
Prețuri pentru Mercedes-Benz EQC Edition 1886 (€) începând de la 71 920 fără  TVA / 85 585 cu TVA

 

 

Mai multe informații despre Mercedes-Benz sunt disponibile online pe www.mercedes-benz.ro.

 

Contact:

Mirel Dediu | [email protected] | +40 21 2004 420

Corina Olteanu | [email protected]| +40 21 2004 575

 

 

 

 

 

[1] Consumul și intervalul electric au fost stabilite pe baza Regulamentului (CE) nr. 692/2008. Consumul și gama de consum electric depind de configurația autovehiculului

[2] Timpul de încărcare este pentru o încărcare completă de 10-100% atunci când se utilizează o stație de încărcare Wallbox sau una publică (conexiune AC cu cel puțin 7,4 kW, 16A pe etapă).

[3] Timpul de încarcare este pentru o încărcare complete de 10-80% atunci când se utilizează o stație de încarcare rapidă  DC cu o sursă de alimentare de 400 V și curent de cel puțin 300A.

[4] Prețul de vânzare recomandat al producătorului în România, 19% TVA inclus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here