Primul parc industrial privat din Craiova, Southern Industrial Park, finanţat de OTP Bank România

0
1315

Bucureşti, 05 noiembrie 2018: OTP Bank România a finanţat primul parc industrial privat din Craiova, Southern Industrial Park, fiind prima investiție a companiei Zacaria în sudul ţării.

Investiţia totală a proiectului este de 28 milioane de euro. Southern Industrial Park are o suprafață totală de 53.000 de metri pătrați de spații industriale de clasa A, complet echipate pentru activități de depozitare, logistică, cross-docking sau producție.

“Southern Industrial Park este una din cele mai importante investiții Zacaria și a fost, totodată, un pariu câștigat, atrăgând investitori din afara țării la doar câteva luni de la demararea primei faze de dezvoltare. Unul dintre atuurile noastre a fost parteneriatul strategic cu OTP Bank România, un colaborator de încredere, care ne-a acoperit la timp nevoile de finanțare pentru acest proiect de amploare. Dincolo de avantajele economice evidente pentru comunitate, pe noi ne bucură și faptul că am redat spațiului urban o zonă industrială aflată în paragină”, a declarat Radu Suciu, CFO Zacaria.

“Suntem încântaţi că am avut ocazia să finanţăm un proiect reprezentativ pentru zona de sud a ţării. Credem în potenţialul pieţei din Craiova şi ne bucurăm să fim parteneri în construcţia acestui proiect care poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a economiei la nivel local”, a declarat Dragoş Mirică, Vicepreşedinte Corporate al OTP Bank România.

Despre Southern Industrial Park

Southern Industrial Park a atras rapid mari companii de logistică și producție, fiind vorba de singurul parc industrial privat din Craiova care oferă spații industriale Clasa A și, totodată, cel mai mare din zonă. Lucrările începute anul trecut au mers într-un ritm susținut, fiind impulsionate de cererea foarte mare din partea investitorilor.

Southern Industrial Park va avea, în final, trei corpuri de clădire, primele două fiind finalizate în proporție de 80% și închiriate 75%.

Parcul a fost achiziționat în 2015 și ocupă o suprafață totală de 130.000 de metri pătrați. Situat lângă fabrica Ford, pe strada Henry Ford, acesta oferă acces rapid către Pitești, București și granițele cu Bulgaria și Serbia.

Despre Zacaria

Zacaria a început activitatea în Sibiu în anul 2005, extinzându-și treptat investițiile pe întreg teritoriul României. Astazi, compania are investiții imobiliare în Sibiu, București, Oradea, Alba Iulia, Arad și Craiova. Dacă la început, activitatea principală a companiei a fost concentrată în jurul proiectelor rezidențiale, din 2009 Zacaria investește în sectorul imobiliar industrial, prin construcția și managementul unui portofoliu ce cuprinde 10 parcuri industriale și clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de peste 450.000 mp. Sediul principal este Zacaria Business Center, str. Ștefan cel Mare, nr. 193, Sibiu.

Despre OTP Bank România

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Group oferă servicii universale de înaltă calitate pentru aproximativ 15 milioane de clienți în 9 țări, printr-o rețea de aproximativ 1.400 de unități, rețea de ATM-uri și servicii electronice avansate. OTP Bank este cel mai mare furnizor de servicii financiare în Ungaria și un jucător foarte important pe piața financiară din Europa Centrală și de Est.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here