Prima editie TEDxBucharest City2.0 reuneste specialisti din domenii de impact pentru peisajul urban al Bucurestiului

0
858

Prima editie a evenimentului TEDxBucharest City2.0, cu tema Dream me. Build me. Make me real, va avea loc pe 20 septembrie 2013 si reuneste specialisti locali si internationali din domenii de impact pentru peisajul urban al Bucurestiului: arta, business si antreprenoriat, design, arhitectura si implicare sociala.

Speakerii din cadrul acestei editii au reusit sa aduca Bucurestiul mai aproape de locuitorii sai, l-au facut cunoscut peste hotare sau au facilitat conexiunile dintre oameni de valoare prin proiecte creative care i-au adus alaturi. Printre vorbitori se numara:

Razvan Zamfira (Poiana lui Iocan) – A dezvoltat proiectul Poiana lui Iocan impreuna cu absolventi ai Universitatii Sheffield. Va vorbi despre predictibilitate si organizare intr-un Bucuresti aparent haotic.

Sabina Nicolae (director SamuSocial) – Asociatia SamuSocial are ca misiune salvarea oamenilor, ajutand persoanele adulte fara adapost din Bucuresti. Sabina va dezvalui o parte nevazuta a Bucurestiului.

Cristian Vasile Grasu (director Societatea de Salvare Bucuresti) – Și-a dedicat intreaga activitate profesionala oamenilor, salvand zeci de vieti in fiecare zi. Va povesti celor prezenti despre importanta comunitatii pentru serviciul de ambulanta.

Jean Popescu si Bogdan Ferariu (initiatorii proiectului 1dece.ro) – Cei doi speakeri sunt uniti de o pasiune comuna – tehnologia si imaginea orasului.
Cristian Ciobanu (doctorand Harta Mentala a Bucurestiului) – Doctorand in Geografie Mentala, a creat o harta a fricii in Bucuresti. Invitatii vor avea sansa de a invata cum sa transforme Bucurestiul prin simboluri si semnificatii investite cu valoare emotionala.

Yvette Larsson (The Bucharest Lounge) – Ce poate convinge o suedeza sa se indragosteasca iremediabil de Romania si de Bucuresti? Yvette Larsson a demarat proiectul The Bucharest Lounge in 2011, reusind sa faca cunoscut si peste hotare farmecul acestei tari.

Pe langa discursurile invitatilor care vor dezvalui felul in care visele lor au devenit realitate, schimband peisajul urban si viata in comunitate, la eveniment vor avea loc si activitati inedite si oportunitati de networking. Mai mult, incepand cu ora 16:30, va fi transmis live un eveniment cu adevarat inspirational, TEDCity2.0, desfasurat in New York.

Plecand de la dictonul dupa care se ghideaza TED – Ideas Worth Spreading, toti participantii sunt invitati sa doneze o carte ale carei idei merita impartasite. La finalul evenimentului, acestea vor fi daruite oamenilor fara adapost din cadrul asociatiei SamuSocial.

Cei care vor sa participe se pot inscrie pe www.tedxbucharest.ro. La achizitionarea pachetului TEDxBucharest City2.0 si TEDxBucharest (eveniment ce va avea loc pe 9 noiembrie), va fi aplicata o reducere. De asemenea, prin Early Bird Resgistration, biletele pot fi achizitionate cu un pret redus pentru TEDxBucharest pana pe 1 octombrie. Evenimentul va avea loc la sediul partenerului gazda, UniCredit Tiriac Bank.

Parteneri strategici: UniCredit Țiriac Bank – host partner, FruFru, Contego Coffee, Phillips, Acer, FabLab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here