Prezentarea oportunitatilor de afaceri oferite de Republica Orientala Uruguay la Camera de Comert si Industrie Bucuresti

0
646

Recent, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si Ambasada Republicii Orientale Uruguay in Romania, cu sprijinul Camerei Nationale au organizat un seminar de prezentare a oportunitatilor de investitii oferite de tara sud-americana.

Evenimentul a fost precedat de o intalnire a prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene, cu Roberto Kreimerman, ministrul industriei, energiei si mineritului in Guvernul de la Montevideo, care a fost insotit de Excelenta Sa Pedro Mo Amaro, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al R. O. Uruguay la Bucuresti.

In cadrul intrevederii – al carei principal subiect l-a constituit dezvoltarea relatiilor economice bilaterale – presedintele CCIB a subliniat ca, desi in prezent volumul schimburilor comerciale este modest, in ambele tari exista „oportunitati si performanta”. in opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, diversificarea domeniilor de colaborare poate conduce la cresterea substantiala a schimburilor comerciale, printre sectoarele cu potential amintind industria petroliera, industria alimentara si pe cea a constructiilor. De asemenea, potrivit presedintelui CCIB, pot fi initiate cu succes colaborari in cercetare si invatamant. in acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a exprimat interesul CCIB de a deschide o reprezentanta in Uruguay, care sa ofere servicii specifice pentru intreaga America de Sud, dupa modelul testat cu succes de Camera bucuresteana la Sharjah (E.A.U.).

Roberto Kreimerman, ministrul industriei, energiei si mineritului din Uruguay, a apreciat propunerea presedintelui CCIB de a deschide o reprezentanta in tara sa ca fiind „minunata”, mai ales in contextul semnarii recente a conventiei pentru evitarea dublei impuneri, si a subliniat ca fiecare dintre cele doua tari trebuie sa-si valorifice pozitia geografica deosebita, care ofera deschidere catre piete precum cea a UE si a spatiului ex-sovietic, in cazul Romaniei, si catre cea a Braziliei, in cazul tarii sale.

Ministrul industriei, energiei si mineritului din Uruguay a vorbit oamenilor de afaceri romani prezenti la eveniment despre evolutia economica a tarii sale, potentialul regiunii, avantajele de a dezvolta o afacere in Uruguay, dar si despre atentia acordata in plan guvernamental diversificarii productiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here