Prevenirea incendiilor in cladiri

0
1513

Prevenirea incendiilor in cladiri este considerata, in mod eronat, un serviciu de care trebuie sa se ocupe in mod exclusiv persoanele calificate in acest domeniu care controleaza masurile specifice ce trebuie luate in fiecare caz, pentru a mentine un nivel de siguranta in anumite zone. Se crede, de asemenea, ca acesta a fi un subiect prea complicat pentru oameni non-tehnici. Nu este asa. Prevenirea incendiilor este un obiectiv la care pot si trebuie sa participe in mod activ, alaturi de pompieri, proprietarii sau administratorii de cladiri, functionarii implicati in procesele de supraveghere administrativa, reprezentanti ai lucratorilor care se ocupa de prevenirea riscurilor, voluntarii care se ocupa de protectie civila care doresc sa organizeze campanii de sensibilizare si consiliere pentru cetateni etc.

Prin instalatii antiincendiu intelegem sisteme compacte fabricate in conformitate cu standardele si aprobarile in vigoare in fiecare tara, inclusiv toate echipamentele necesare pentru o functionare optima si precisa. Cu privire la acest subiect, puteti citi informatii pe site-ul http://stingereincendiu.ro/ ce apartine companiei Instal Montaj Fire Solutions. Dincolo de aspectele legate de importanta pe care o au sistemele de protectie antiincendiu, si de tipologia instalatiilor pe care compania le executa pentru a putea fi folosite cu succes in caz de incendiu, fiecare persoana in parte ar trebui sa cunoasca cat mai multe informatii legate de prevenirea unui asemenea eveniment ce poate fi devastator.

Orice cladire trebuie sa indeplineasca conditiile minime de siguranta, confort, sanatate si bunastare. In astfel de spatii, fie ca sunt institutii publice sau private, trebuie sa se ia masuri preventive pentru evacuarea persoanelor si de atenuare a proportiilor unui eveniment de acest tip (incendiu) si este necesar sa se elaboreze si sa se puna in aplicare un plan de urgenta in caz de incendiu. Asadar, este recomandat sa se stabileasca procedura care trebuie urmata pentru dezvoltarea si punerea in aplicare a unui plan de urgenta compus dintr-o serie de activitati desfasurate in mod progresiv de la evaluarea riscurilor de identificare si pana la punerea in practica prin exercitii.

Astazi, avem la dispozitie factori de prevenire precum: dezvoltarea de standarde si legi privind cladirile si ocupatiile lor, controlul materialelor combustibile si inflamabile, controlul si intretinerea utilajelor si echipamentelor in cadrul sistemelor generale si electrice, precum si realizarea unor inspectii de risc, in scopul de a se detecta situatiile care pot declansa un incendiu. Este necesar sa sa inteleaga importanta instalarii unor sisteme pentru stingere incendiu care sa permita rapid lupta impotriva unui eveniment ce poate fi devastator. In acest context retineti ca Instal Montaj Fire Solutions pune la dispozitia clientilor sai, solutii integrate complete in ceea ce priveste executia de instalatii performante care se pot folosi in caz de incendiu.

Constientizarea cu privire la prevenirea incendiilor trebuie sa inceapa inca de acasa, in sensul in care copiii ar trebui sa fie educati cu privire la riscurile unui incendiu si pericolele la care se expun in diferite cazuri (de exemplu: cand aprind focuri de artificii, cand folosesc aparatura electrica, produse chimice de uz casnic etc).

Reprezentant Instal Montaj Fire Solutions SRL Daniel Catalin Ionita – Consultant Sisteme Antiincendiu

Pentru ofertare va rugam sa o contactati pe doamna Catalina Badila – Director Comercial

Despre AllProWeb

AllProWeb este agentia de publicitate specializata pe promovarea online a site-urilor de prezentare si a magazinelor online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here