Preturile pentru apartamentele din Bucuresti au crescut cu 3% in semestrul I

0
816
apartamente-seara

Preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din Bucuresti, in primele sase luni ale anului, au crescut in medie cu 3%, insa la periferie acestea s-au redus cu patru procente, potrivit unei analize HomeFinders.

Preturile solicitate de proprietarii apartamentelor din zonele centrale, semicentrale si de Nord ale Capitalei au crescut, in medie, cu 2,61% in semestrul I 2015, comparativ cu primul semestru al anului trecut. Pretul mediu inregistrat in primele sase luni ale anului 2015 este de 68.750 de euro, cu 1.750 de euro mai mare decat pretul mediu din semestrul I din 2014, informeaza Mediafax.

Totusi, in cazul zonelor de le periferia Capitale, pretentiile proprietarilor au scazut. Valorile solicitate in primul semestru din 2015 sunt, in medie, cu 4,38% mai mici decat cele din prima jumatate a anului trecut. Daca in primul semestru al anului 2014, pretul mediu era de 52.650 euro, acum acesta a scazut la 50.342 euro.

In primul semestru al acestui an, preturile medii ale apartamentelor au avut aceeasi evolutie, in toate zonele din centrul, semicentrul si Nordul Bucurestiului.

Dupa cresterea din ianuarie, bazata pe optimismul de inceput de an, si ajustarea din februarie, preturile s-au stabilizat in lunile de primavara, pentru ca mai apoi sa scada usor in luna iunie, odata cu venirea verii.

In cazul apartamentelor de la periferie se reconfirma tendinta de scadere, care este sustinuta de constructiile noi unde preturile solicitate de dezvoltatori sunt mai mici decat in blocurile vechi.

Chiar daca zona unde se construieste este in dezvoltare si sunt inconveniente – distanta mai mare fata de magazine, scoli si mijloace de transport – multi cumparatori aleg o locuinta in aceste ansambluri datorita faptului ca apartamentele sunt finisate la cheie si nu mai necesita investitii suplimentare, care nu pot fi finantate prin banca.

Primele sase luni ale anului au adus si o crestere semnificativa a volumului de oferte scoase pe piata. Cu un numar total de 9.379 oferte de apartamente situate in zonele centrale, semicentrale si de Nord, in semestrul I 2015 s-au inregistrat cresteri de 14,51%, comparativ cu prima jumatate a anului trecut.

Volumul de oferte inregistrat in prima jumatate a anului 2015 a avut o evolutie relativ constanta in lunile februarie, martie, aprilie si mai, spre deosebire de semestrul I 2014, cand volumul oscila de la o luna la alta.

Studiul realizat de echipa de consultanti imobiliari HomeFinders se bazeaza pe analiza preturilor medii solicitate de proprietari, precum si a volumului de oferte, inregistrate in semestrul I al acestui an, comparativ cu semestrul I 2014.

HomeFinders este prima companie de consultanta imobiliara dedicata exclusiv cumparatorilor. Fondata in 2011, firma reuneste 15 consultanti specializati in cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului.

De la infiintare, HomeFinders a asistat achizitii de o valoare totala de peste 30 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here