Pretul mediu al apartamentelor noi din Bucuresti a crescut in martie cu 3,5%, la 1.506 euro/mp

0
798
apartamente-vanzare

apartamente-vanzarePe de alta parte, pretul mediu al apartamentelor vechi a scazut cu 2,2%, ajungand la valoarea de 1.241 euro/mp util. Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns la 1.506 euro/mp de suprafata utila la sfarsitul trimestrului intai, ceea ce reprezinta o crestere de 3,5% fata luna precedenta,

 respectiv 3% fata de valoarea inregistrata la inceputul lunii ianuarie, 1.461 euro/mp, potrivit imobiliare.ro.

Indicele imobiliare.ro arata ca, fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile sunt cu 11,9% mai mici. Cea mai interesanta dinamica au avut-o apartamentele cu doua si trei camere a caror pret a crescut in martie cu 4,9%, respectiv 4,1% fata de luna februarie. Cu exceptia apartamentelor cu patru camere, a caror pret a scazut cu 4,5% in primul trimestru, toate celelalte categorii afiseaza la sfarsitul trimestrului intai valori mai mari fata de sfarsitul anului trecut.

In ceea ce priveste pretul apartamentelor vechi din Capitala, acesta a evoluat diferit fata de cele noi, valoarea Indicelui imobiliare.ro inregistrand scaderi la toate categoriile in luna martie. Per ansamblu, pe parcursul primului trimestru, pretul mediu al apartamentelor vechi a scazut cu 2,2%, ajungand la finalul intervalului la valoarea de 1.241 euro/mp util.

„In Capitala, valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru ultima luna a primului trimestru este in usoara scadere, -0,2%, fata de luna februarie, ajungand la valoarea de 1.298 euro/mp. Comparand valoarea lunii martie cu cea inregistrata la inceputul trimestrului, 1.315 euro/mp de suprafata utila, obtinem o scadere de doar 1,3%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta este totusi una semnficativa: -12,1%.Scaderea este datorata evolutiei apartamentelor vechi care, spre deosebire de cele noi, s-au ieftinit constant in acest interval”, se mentioneaza in alaliza imobiliare.ro. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here