Presedintele CEC Bank audiat in Comisia de buget-finante din Senat

0
829

Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, a venit, luni, la Comisia de buget-finante din Senat, unde este audiat in legatura cu activitatea manageriala a institutiei pe care o conduce, in urma unor subiecte de presa, printre care si creditul de un million de euro luat de fiica presedintelui Traian Basescu.

Audierea presedintelui CEC are loc cu usile inchise, urmare a deciziei luate in unanimitate de membrii comisiei prezenti la sedinta.

La sedinta comisiei nu participa reprezentantii PDL si PPDD, informeaza Mediafax.

La audierile din Comisia de buget-finante se vor mai prezenta, luni, directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, de la ora 11.30 si ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, de la ora 13.30.

Presedintele Comisiei de buget-finante din Senat, Cosmin Nicula, a precizat ca documentele cerute de comisie de la CEC Bank au fost trimise si urmeaza sa fie analizate de senatori, incepand de luni.

Printre documente se afla si lista tuturor creditelor acordate in conditii speciale, incepand cu anul 2011.

Comisia de buget-finante a mai cerut sa i se puna la dispozitie normele bancare aprobate de BNR in baza carora lucreaza CEC Bank si acorda credite.

In plus, s-a decis ca CEC sa transmita comisiei o lista, incepand cu anul 2011, cu creditele speciale acordate in afara politicii normale de creditare.

Comisia senatoriala urmeaza sa audieze, marti, pe prim-vicepresedintele CEC, Andrei Stamatian, precum si membri ai Consiliului de Administratie al CEC Bank.

Comisia a mai stabilit, cu unanimitate de voturi, ca in perioada 10-12 decembrie, daca e necesar, sa fie invitate la audieri si alte persoane din cadrul CEC Bank, inclusiv directori de sucursale din tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here