Presedintele ANAF refuza sa-si dea demisia. Ciolos a confirmat ca il va demite

0
680

Presedintele ANAF, Gelu Diaconu, a refuzat, joi, cererea ministerului Finantelor de a-si prezenta demisia, calificand dosarul DNA in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, alaturi de vicepresedintele Mihai Gogancea-Vatasoiu, drept „kafkian”, transmite Mediafax.

Ciolos, intrebat daca il va demite pe Gelu Diaconu: Sigur

Premierul Dacian Ciolos a confirmat joi ca il va demite pe presedintele ANAF, Gelu Diaconu, precizand ca asteapta o propunere de inlocuire de la ministrul de Finante.

Primul-ministru a subliniat ca ”este important sa nu mentinem o stare de ambiguitate la ANAF”, pentru ca aceasta sa ramana o ”structura credibila”.

El a aratat ca actualul presedinte al ANAF trebuie sa isi clarifice situatia in justitie.

”Dansul a fost numit, nu a luat postul prin concurs. E un post de secretar de stat, e numit si nu asta e problema. Eu am avut o discutie cu dansul dimineata, mi-a explicat motivele pentru care dansul considera ca nu e vinovat, mi-a explicat si faptul ca ANAF e intr-un proces sau continua un proces de restructurare, de intarire a capacitatii administrative, iar eu i-am spus ca tocmai de aceea cred ca problema pe care dansul si vicepresedintele o au in raport cu DNA nu trebuie transferata asupra ANAF. in conditiile acestea eu i-am spus ca cel mai bine e ca dansul sa plece si mi-a spus ca a inteles chestia aceasta. Nu i-am cerut demisia, nu mi-a spus ca isi da demisia, pentru ca nu asta este chestia esentiala. Nu trebuie sa ceara (sa fie demis – nr.)”, a afirmat seful Executivului.

El a insistat asupra faptului ca ”nu trebuie sa confundam o institutie cu niste oameni”.

”Da, sigur il voi demite. Astept sa vina doamna ministru cu variantele pe care vrea sa mi le propuna si vom lua o decizie”, a conchis Ciolos.

Gelu Diaconu refuza sa isi prezinte demisia

„Dupa cum cunoasteti, ieri (miercuri, n.r.), mi s-au adus la cunostinta invinuirile in dosarul instrumentat de domnul procuror Doru Florin tulus, constand intr-un pretins abuz in functie si favorizarea faptuitorului. Mentionez faptul ca am solicitat sa fiu audiat, retinut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar kafkian. (…) in ce priveste solicitarea doamnei ministru Dragu de a imi prezenta demisia, precizez ca nu ii voi da curs intrucat doresc sa fiu demis din functie, astfel incat la finalizarea acestui dosar cineva sa-si asume consecintele acestei masuri”, a declarat Diaconu, intr-un comunicat de presa transmis de ANAF.

seful ANAF afirma ca singura acuzatie care i se aduce lui cat si vicepresedintelui ANAF „este aceea ca am emis doua circulare nelegale prin care am dispus suspendarea deciziilor de impunere privind plata CASS pentru dobanzile acumulate de alocatiile copiilor depuse in conturi precum si pentru persoanele realizatoare de venituri modice”.

„Reamintesc opiniei publice ca anomalia prevazuta in Codul Fiscal a facut ca aplicatia informatica sa trimita decizii de impunere de sute de lei pentru venituri de 2-3 lei, intrucat CASS-ul se calcula la venitul minim si nu la venitul efectiv, potrivit legii”, afirma Diaconu.

„Am aflat cu stupoare ca domnul procuror tulus apreciaza ca am suspendat emiterea acestor decizii care vizau sute de mii de copii si persoane cu venituri modice, pentru a ajuta de fapt un grup restrans de cateva sute de persoane pentru niste sume de sute de mii de ori mai mici decat cele pe care le-ar fi platit parintii copiilor si batranii cu dividende de 2-3 lei rezultate din actiunile detinute in urma vestitei cuponiade. in plus, reamintesc faptul ca solicitarea de remediere a acestei aberatii fiscale a venit chiar din partea prim-ministrului si a ministrului de Finante de la acea vreme”, se arat in comunicat.

De asemenea, reprezentati ai institutiilor care au propria Casa de Sanatate pentru Ordine Publica, Siguranta Nationala si Autoritati Judecatoresti au atras atentia in mod imperativ ca, in urma emiterii acestor decizii, identitatea unora dintre angajatii acestora sa fie desconspirata, in relatia cu Fiscul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here