Premii de 50.000 de euro pentru elevi și studenți antreprenori în competiții Junior Achievement (JA)

0
1123

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, ONG, CSR, Cursuri

• 50 de echipe de elevi și studenți vor concura la București în faza națională a JA Company of the Year 2018, cea mai mare competiție europeană de antreprenoriat pentru tineri.
• Junior Achievement aduce in scoli si competitia JA Business Plan Challenge 2018. Castigatorii merg la Next Generation Leaders Forum 2018, Canada.

JA Romania

Bucuresti, 1 februarie 2018 – Junior Achievement (JA) Romania invita elevii si studentii din Romania sa-si dezvolte competente antreprenoriale si sa-si testeze ideile de business in doua competitii europene: JA Business Plan Challenge 2018 si JA Company of the Year 2018.

Aceste competitii de antreprenoriat sunt deschise tuturor elevilor si studentilor din Romania.

La competitia JA Business Plan Challenge 2018 pot participa tineri care doresc sa dezvolte un concept de business pe care ulterior si sa il testeze pe piata prin lansarea si conducerea unei afaceri pilot sau a unui start-up. Dintre planurile de business inscrise in JA Business Plan Challenge vor fi selectate 50 pentru a se dezvolta in incubatorul de afaceri si a participa la faza nationala a competitiei europene JA Company of the Year.

Editia a XVIII-a a competitiei europene JA Company of the Year in Romania

De-a lungul editiilor, tinerii au impresionat cu start-up-uri inovatoare dintr-o gama larga de domenii, de la agribusiness si industrii creative, la inginerie si stiinte aplicate. Anul trecut, peste 150 de start-up-uri create de elevi si studenti au fost selectate pentru a intra in etapa intermediara a competitiei, incubatorul educational de afaceri JA BizzFactory™.

La sectiunea Elevi, sase tinere de la Liceul Teoretic O.C Taslauanu din Toplita au castigat finala nationala si au reprezentat Romania la finala europeana a competitiei JA European Company of the Year 2017, desfasurata la Bruxelles, Belgia. Elevele au creat un „plasture GPS” multifunctional, eficient in gasirea obiectelor usor de pierdut sau in monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afectiuni precum Alzheimer. Dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii si este ideal in viata oricui.

„Am invatat foarte multe pe parcursul acestei competitii si am devenit mai motivata in a-mi continua mini-compania si a studia business. Consider ca aceste programe sunt foarte importante pentru dezvoltarea personala, deoarece iti confera o imagine reala a ceea ce inseamna o afacere, invatandu-te cum sa lucrezi in echipa si cum sa depasesti obstacole.” – a declarat Edina Bako, castigatoarea premiului „Alumni Leadership Award” in cadrul JA Europe Company of the Year 2017.

La categoria Studenti, echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat a dezvoltat o platforma on-line care pune in legatura oamenii care au nevoie de servicii casnice cu agenti locali de incredere. Echipa a reprezentat Romania la finala europeana JA Europe Enterprise Challenge din Helsinki, Finlanda. Programele JA de educatie antreprenoriala sunt implementate in acest an in 236 de licee si 26 de universitati din Romania.

In acest an, doar 50 de echipe vor intra in incubatorul educational de afaceri JA BizzFactory™, unde, sub indrumarea profesorului coordonator si a consultantilor voluntari din business, vor trece prin toate etapele pilotarii afacerii, de la realizarea unei cercetari de piata si crearea unei versiuni reale a produsului/serviciului oferit sau a unui prototip, pana la interactiunea cu piata si realizarea unei vanzari.

Echipele de elevi si studenti cu cele mai bune rezultate in incubator se vor califica in Finala Nationala a competitiei JA Company of the Year 2018, care va avea loc pe 22 mai, in Bucuresti. Aici, tinerii isi vor expune produsele sau serviciile si isi vor prezenta planurile de afaceri – prin intermediul unui pitch – in fata juriului format din profesionisti din mediul de business pentru a castiga un loc pe podium.

Participantii cu cele mai bune rezultate vor beneficia de premii in valoare totala de 50.000 de euro:

• Burse pentru participarea la Next Generation Leaders Forum 2018, Canada, Ontario, August 2018

• Burse pentru participarea la finala European Company of the Year 2018 – sectiunea elevi – iulie 2018, Belgrad, Serbia

• Burse pentru participarea la finala Europe Enterprise Challenge 2018 – sectiunea studenti – iunie 2018, Riga, Letonia

Premii speciale: Premiul „Ready for work”; Investitia anului in IT; Investitia anului in Design; Investitia anului in Agricultura.

Elevii si studentii din toata tara se pot inscrie in competitia JA Business Plan Challenge 2018 pana pe 26 februarie 2018. Informatii despre procesul de inscriere sunt disponibile la http://jar.ro/bpc18

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 35 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org si pe pagina de facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO.

Persoana de contact

Dorin Calin

National Operations Manager, Junior Achievement Romania

Telefon: 0730 330 883; E-mail: [email protected]

http://www.jaromania.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here