FORUM DE AFACERI ROMÂNIA-SUDAN, organizat de misiunea diplomatică sudaneză în România în colaborare cu CCIB

0
1109

Prof. Univ. Dr. Sorin Dimitriu, președintele CCIB, s-a întâlnit la sediul camerei bucureștene cu E. S. Abdelhafiz ELAWAD, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Sudan în România, care a fost însoțit de dra. Israa BAKHIET, secretar II și consul la ambasadă.

Președintele Dimitriu a făcut o scurtă prezentare a rolului și poziției CCIB în sistemul cameral românesc, trecând în revistă activitățile pe care instituția le desfășoară atât în plan intern, cât și internațional pentru susținerea și promovarea intereselor membrilor și în general al mediului de afaceri bucureștean, precizând că aceste acțiuni, poartă amprenta aniversării a 150 ani de activitate neîntreruptă, precum și a sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire.

Șeful misiunii diplomatice sudaneze a expus aspecte ale evoluțiilor politice și economice din țara sa, apreciind că sunt create condiții de relansare a relațiilor economice între cele două țări. A insistat asupra oportunităților existente în țara sa, unde produsele românești ajung, de regulă, prin intermediari, considerând că prin contacte directe între firmele din Republica Sudan și România s-ar crea avantaje economice atât pentru exportatori cât și pentru importatori. La aceasta ar putea contribui și numărul mare de specialiști sudanezi, vorbitori de limbă română, absolvenți ai învățământului superior din țara noastră, o parte dintre aceștia ocupând poziții importante în structurile administrative și de afaceri din Republica Sudan.

În acest context, ambasadorul Elwad a solicitat sprijinul CCIB pentru găzduirea unui Forum de afaceri româno-sudanez în ultima decadă a lunii martie a.c. când se preconizează vizita în România a unei importante delegații sudaneze din care să facă parte reprezentanți ai administrației și ai mediului de afaceri.

Confirmând acordul de principiu pentru implicarea CCIB în organizarea evenimentului, președintele Dimitriu a menționat ”Internaționalizarea afacerilor firmelor și companiilor românești reprezintă una din cerințele imperioase ale momentului, iar camera bucureșteană dorește să devină un Club al oamenilor de afaceri unde aceștia își pot întâlni potențiali parteneri din străinătate”.

 

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here