Prejudiciu de peste 4,73 milioane euro cauzat prin tranzactii fictive cu zahar si ulei alimentar

0
779

Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) a verificat o retea de trei firme care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,73 milioane euro (21.325.070 lei) prin sustragerea de la plata catre bugetul de stat a TVA si impozitului pe profit. in ianuarie 2016, DGAF a sesizat procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, care, in data de 02.06.2016, au efectuat 20 de perchezitii domiciliare si la sediile unor societati comerciale de pe raza judetelor Timis, Bihor, Dolj si Mehedinti.

Reprezentantii firmelor retelei investigate au organizat circuite financiare fictive si au inregistrat in evidentele contabile relatii comerciale artificiale si documente necesare crearii unei proveniente aparent licite a operatiunilor nereale introduse in acest circuit fraudulos. Astfel, au fost inregistrate achizitii si livrari fictive de zahar, ulei de floarea-soarelui si materiale de constructii, necesare crearii unei proveniente aparent licite si diminuarii masei impozabile.

Demersurile de cooperare interinstitutionala intre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Directia Generala Antifrauda Fiscala au fost derulate cu respectarea competentelor materiale specifice fiecareia dintre cele doua structuri, in conditiile stabilite prin documentele de cooperare incheiate in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here