Predoiu: Crima organizata invarte miliarde de euro. Banii trebuie recuperati de la infractori

0
1154
justitie-judecata-lege

justitie-judecata-legeMinistrul Justitiei, Catalin Predoiu, a sustinut, in cadrul unei vizite la Serious Organized Crime Agency, ca in lume crima organizata invarte miliarde de euro, bani furati efectiv din bugetul guvernelor si al companiilor, fiind necesara o unitate operativa pentru recuperarea sumelor sustrase.

„In lume, crima organizata invarte miliarde de euro. Acesti bani sunt furati efectiv din buzunarele cetatenilor, din bugetul guvernelor si al companiilor. Vom pune in contact expertii SOCA cu cei ai Oficiului nostru pentru a-l transforma treptat intr-o unitate operativa, care sa recupereze banii furati de infractori si sa-i redirectioneze catre societate. Acest oficiu trebuie sa-si conjuge eforturile cu un birou de informatii in sistemul penitenciar”, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

La Serious Organized Crime Agency (SOCA) din Londra, ministrul Catalin Predoiu s-a intalnit cu directorul general, Trevor Pearce, pe marginea dezvoltarii cooperarii cu Oficiul de Recuperare a Creantelor din cadrul Ministerului Justitiei.

Dupa intrevederea de la SOCA, ministrul roman a fost primit de David Lidington, ministrul britanic pentru Afaceri Europene, discutiile dintre cei doi axandu-se pe relatiile strategice romano britanice si posibilitatile de cooperare in plan european.

„Relatiile romano britanice au intrat intr-o faza superioara. Ministrul Lidington a apreciat eforturile noastre de reformare a Justitiei si a declarat ca Marea Britanie va sustine evaluarea corecta a acestora”, a declarat ministrul Catalin Predoiu.

In cursul serii de joi, ministrul Justitiei a sustinut un discurs si o sesiune de intrebari si raspunsuri in fata membrilor Camerei de Comert Britanico-Romane, participand ulterior la un dineu cu liderii acesteia.

„Eficienta Justitiei influenteaza direct mediul de afaceri. La randul sau, mediul de afaceri trebuie sa se manifeste public fata de performantele Justitiei. Romania trebuie sa imbunatateasca conditiile de operare a afacerilor economice, iar aceasta tine si de bunul mers al Justitiei”, a afirmat, joi seara, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, la incheierea primei zile a vizitei oficiale la Londra. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here