Perspectivele economice mondiale s-au inrautatit. OCDE a redus estimarile economice pentru SUA si Japonia

0
730
menghina-dolar-economie

menghina-dolar-economieOrganizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a redus estimarile privind cresterea economica din SUA si Japonia si a avertizat ca bancile centrale din intreaga lume trebuie sa fie pregatite sa relaxeze politicile monetate daca tendintele negative vor continua la nivel mondial.

Economia americana va avansa cu 1,1% in trimestrul al treilea si cu 0,4% in cel de-al patrulea , in loc de ritmul de 2,9%, respectiv 3% anticipat in luna mai, a anuntat joi OCDE intr-o analiza economica interimara, citata de Bloomberg.

PIB-ul Japoniei va urca cu 4,1% in trimestrul al treilea, iar in al patrulea va stagna. Germania va inregistra o crestere economica de 2,6% in actualul trimestru, urmata de un declin de 1,4% in ultimele trei luni ale anului. In Italia va avea loc o contractie de 0,1% in trimestrul al treilea si un avans de 0,1% in trimestrul patru.

Economia britanica va creste cu 0,4%, respectiv 0,3%, iar cea a Frantei cu 0,9% si 0,4%. Pentru cele mai dezvoltate natiuni ale lumii membre ale G7, organizatia anticipeaza o crestere economica de 1,6% in trimestrul al treilea, care va incetini la numai 0,2% in ultimele trei luni.
Estimarile OCDE scot in evidenta incetinirea redresarii economiei mondiale, in aceeasi zi in care presedintele american Barack Obama va prezenta in Congres un nou plan de stimulare a pietei muncii si a economiei. In Europa, Banca Centrala Europeana si Banca Angliei au mentinut dobanzile de politica monetara la 1,5%, respectiv 0,5%. Ministrii de Finante ai tarilor din G7 vor discuta vineri, la Marsilia, solutii de incurajare a cresterii economice. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here