Potrivit legii liberalizarii preturilor la energie, consumatorii si-ar putea schimba furnizorul de electricitate. Afla mai multe detalii!

0
691
energie-electrica

energie-electricaUna dintre partile bune ale legii privind liberalizarea preturilor la energie electrica ar fi ca orice consumator isi va putea schimba furnizorul de energie electrica in trei saptamani, dupa aprobarea in Parlament a proiectului, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ministrul Economiei, Lucian Bode.

in realitate insa, posibilitatea schimbarii furnizorului este posibila, teoretic, inca din 2007, dar, in practica, ea este in continuare aproape imposibil de facut la costuri mai avantajoase , pentru ca in momentul in care un client vrea sa schimbe actualul furnizor el nu mai beneficiaza de pretul reglementat, iar furnizorii nu sunt interesati de un client casnic, pentru ca are un consum prea mic.

Proiectul noii legi a energiei a fost adoptat de Executiv si a fost trimis in Parlament.

„Din momentul in care proiectul va fi aprobat de Parlament, puteti sa va schimbati furnizorul in maximum trei saptamani si furnizorii se vor gandi de 100 de ori la ce facilitati vor oferi clientilor”, a declarat vineri ministrul Lucian Bode.

in teorie, schimbarea furnizorului este posibila inca din 2007

De altfel, si expunerea de motive a proiectului precizeaza ca un client poate opta pentru schimbarea furnizorului. „Proiectul de act normativ garanteaza clientilor finali schimbarea furnizorului de energie electrica in termen de trei saptamani, in baza unei proceduri transparente, si instituie totodata posibilitatea clientilor finali de a incheia contracte cu mai multi furnizori de energie in acelasi timp, pentru un singur loc de consum, drept ce le revine exclusiv clientilor noncasnici de mari dimensiuni, a caror putere maxima aprobata prin avizul tehnic de racordare este stabilita prin reglementarile ANRE”, arata expunerea de motive a proiectului, obtinuta de Gandul.

 

Citeste mai multe detalii pe gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here