Posta Romana va desfiinta 450 de subunitati si va restructura 1.400 de locuri de munca

0
566
post-romana

post-romanaPosta Romana va continua reorganizarea retelei, prin desfiintarea a 450 de subunitati, operatiunea implicand restructurarea a 1.400 de posturi, in acest an fiind deja desfiintate 900 de unitati de profil, reteaua ajungand la 6.100 de oficii.

In noua etapa a reorganizarii retelei sunt incluse 402 subunitati si 47 de oficii postale rural mecanizate (specializate in prelucrarea trimiterilor din mediul rural), a anuntat marti compania de stat.

Directorul general al companiei, Dan Neagoe, a declarat intr-o conferinta de presa ca in urma celei de-a doua etape a restructurarii unele posturi vor fi defiintate, iar personalul redistribuit in alte unitati ale companiei, precum societatea bancara sau cea de asigurare pe care Posta Romana si-a propus sa le infiinteze.

El a adaugat ca eventualele concedieri vor fi stabilite in urma unei analize.

„Vom vedea daca vor fi si oameni implicati in aceasta restructurare”, a spus Neagoe.

Prima etapa de reorganizare, derulata in acest an, a presupus desfiintarea a 900 de unitati, fara sa existe concedieri, potrivit companiei.

Posta Romana are circa 35.000 de angajati.

Totodata, Posta Romana deruleaza o operatiune de internalizare a unor sucursale si de reducere a 146 de posturi aferente de conducere.

Posta Romana vrea sa implementeze din 2012 servicii financiar-bancare la ghisee, luand in calcul infiintarea unei proprii societati bancare, a unei societati mixte impreuna cu o banca, respectiv distributia de produse si servicii prin reteaua companiei si cu personalul propriu pentru una sau mai multe institutii de credit.

„Romania nu este o tara foarte bancarizata. (…) in acest moment, in Romania inca mai este loc de o banca, mai ales in mediul rural”, a spus Neagoe.

Totodata, Posta Romana a implementat un model de afaceri care sa permita vanzarea de polite de asigurare generala la ghiseele companiei. Compania are in derulare in acest sens un proiect-pilot, derulat in 500 de unitati. Numarul oficiilor care vand polite de asigurare se va dubla pana la finele acestui an, iar in viitor Posta Romana va infiinta o companie de profil.

Guvernul s-a angajat in negocierile cu Fondul Monetar International ca va desfiinta cel putin 70 posturi administrative si va reduce numarul de oficii postale cu mai mult de 900 unitati pana la sfarsitul lunii iulie.

Directorul general al companiei a declarat la jumatatea lunii iunie agentiei MEDIAFAX ca fiecare salariat al Postei Romane este trimis in concediu fara plata cate doua zile in fiecare luna, pana la finele anului, decizie care va afecta peste 34.000 de angajati si va reduce cheltuielile lunare ale operatorului cu 7 milioane de lei.

Actionarii Postei Romane, cel mai mare operator de profil, sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Pentru 2011, bugetul companiei prevede venituri totale de 1,51 miliarde de lei si un profit brut de 2,34 milioane de lei, de la venituri de 1,4 miliarde lei si pierderi de 116 milioane lei anul trecut. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here