Ponta: PSD va depune motiunea de cenzura chiar daca nu va aduna 236 de semnaturi

0
928
psdponta

psdpontaPresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca formatiunea sa va depune motiunea de cenzura in sesiunea parlamentara din toamna chiar daca nu va reusi sa stranga 236 de semnaturi, necesare demiterii Guvernului.

„Avem dretul la o motiune de cenzura pe sesiune. Numai PSD poate sa depuna aceasta motiune de cenzura, niciun alt partid de opozitie nu are numarul necesar. Nu vom lasa aceasta sesiune parlamentara fara a depune motiunea de cenzura”, a spus Ponta, raspunzand unei intrebari care viza modul in care va actiona PSD in situatia in care nu va strange 236 de semnaturi in favoarea motiunii de cenzura.

Ponta a precizat ca PSD si PNL nu au, in acest moment, numarul de voturi necesar pentru a demite Guvernul Boc  si a dat de inteles ca PSD nu desfasoara, in acest moment, negocieri cu parlamentari din zona arcului guvernamental pentru a vota motiunea de cenzura.

„Nu avem numarul de voturi, noi si PNL, daca nu vom convinge si alti parlamentari sa voteze motiunea de cenzura si eventual o alta constructie politica dupa acel moment”, a subliniat Ponta.

El si-a exprimat speranta ca PSD sa stranga cele 236 de semnaturi si a aratat ca niciun parlamentar din zona arcului guvernamental nu va putea veni la PSD, in urma votului sau in favoarea motiunii de cenzura, decat daca e agreat de organizatia judeteana.

Ponta a prezentat, totodata, si un pliant de culoare rosie, pe care PSD il va distribui in toata tara si prin care doreste sa constientizeze electoratul fata de „motiunea populara” pe care doreste sa o depuna impotriva Guvernului Boc.

Ponta a reiterat, de asemenea, pozitia PSD de a nu intra la guvernare, el precizand ca scopul depunerii motiunii de cenzura rezida in demiterea Guvernului Boc.

„Nu luam in calcul varianta intrarii la guvernare. Trebuie dat jos Guvernul si mers la oameni pentru a avea un mandat pentru a scoate tara din criza”, a explicat Ponta. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here