Berceanu: Privatizarea CFR Marfa e in stadiul decis in 2009; FMI ne-a incurajat in aceasta directie

0
747
raduberceanu

raduberceanuMinistrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, ca privatizarea CFR Marfa se afla in stadiul decis anul trecut, iar delegatia FMI a constatat acest lucru si a incurajat ministerul sa mearga pe aceasta directie.

„Privatizarea CFR Marfa se afla in stadiul pe care l-am decis anul trecut, a fost un studiu de fezabilitate, am facut o serie intreaga de pregatiri, deci e exact pe drumul pe care l-am stabilit. De altfel, delegatia FMI a constatat acest lucru si ne-a incurajat sa mergem pe aceasta directie”, a afirmat Radu Berceanu.

El a spus ca va trimite „toate aceste lucruri” si Comisiei Europene, pentru a primi un accept din partea CEsi a sustinut ca reprezentantii Executivului european prezenti la Bucuresti l-au asigurat de sprijinul lor pentru toate aceste masuri.

In luna mai, Guvernul s-a angajat in fata FMI si CE sa vanda pachetul majoritar de actiuni la CFR Marfa, potrivit Memoramdumului suplimentar de intelegere convenit de Romania cu FMI si UE. Executivul aplicase deja un program de reducere a personalului, primii 4.000 de salariati fiind disponibilizati la inceputul lunii martie.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat, in ianuarie, ca procedurile de privatizare vor incepe in acest an. Procesul de privatizare a CFR Marfa va incepe imediat, iar evaluarea ofertelor si derularea negocierilor vor avea loc spre sfarsitul acestui an, a declarat Radu Berceanu, in 14 ianuarie.

Ministrul Transporturilor a spus ca Deutsche Bahn si compania austriaca de transport feroviar sunt interesate sa intre pe piata din Romania, aratand ca un prim semnal l-a avut in vara anului trecut cand austriecii l-au angajat pe directorul general de atunci al CFR Marfa. intrebat daca aceste companii sunt interesate de preluarea CFR Marfa, Berceanu a evitat un raspuns direct, explicand insa ca Guvernul trebuie sa aiba pregatite toate procedurile pentru momentul in care piata isi va reveni si va creste interesul investitorilor. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here