Ponta il acuza pe Basescu de incalcarea Constitutiei prin prezenta la Summit-ul PPE de la Helsinki

0
765
Europa

europaPresedintele PSD, Victor Ponta, il acuza pe presedintele Traian Basescu, pe blog, de incalcarea Constitutiei, legat de prezenta sefului statului, vineri, la Helsinki, la summit-ul Partidului Popular European. Ponta scrie ca a participat, vineri, la Atena, la summit-ul Socialistilor Europeani si ca tot vineri, Traian Basescu,

„presedintele tuturor romanilor” a fost la Helsinki, la reuniunea liderilor populari europeni.

„Un eveniment la care sunt chemati (similar cu ce a fost la Atena) liderii partidelor populare. Un eveniment la care Traian Basescu s-a dus in locul presedintelui PDL, Emil Boc. Ma intreb si eu asa, ca nu pot sa-l intreb direct pe Traian Basescu – in ce calitate a fost acolo? Ca presedinte PDL? Ca membru de partid? Am inteles de mult timp ca pentru Basescu nu conteaza articolul 84 din Constitutie (cel care afirma ca «in timpul mandatului, Presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid»). in tara conduce sindrofii de partid fara jena, ii baga in sedinte pe sefii de filiale, se consulta cu cei din PDL cu privire la ce poate face acest partid pentru a castiga alegerile, le spune ce ar trebui sa modifice la Statut, pe cine sa dea afara, pe cine sa promoveze! Ma rog, treaba lor daca accepta sa fie tratati ca servitorii, cei mai multi asta si sunt! Ma enerveaza doar ca toate sedintele astea de partid le tine la resedinta platita din banii nostri! si ca tara arde iar babele pedeliste se tot intreaba daca sa se pieptane cu carare sau cu breton!”, scrie Ponta.

El afirma ca la Helsinki ar fi trebuit sa mearga Emil Boc . „Dar de ce participa Basescu, presedintele nostru «apolitic» la o sedinta de partid european? De ce pe bani publici? in ce calitate? Sa nu zica iar prostia aia ca ar merge si la sedintele Partidului Socialist European daca ar fi invitat! in primul rand pt ca la noi sigur nu l-ar primi nimeni. A lasat impresie proasta in 2002-2003 cand reprezenta PD-ul la sedintele socialistilor. Noi suntem mai pretentiosi si mai mandri decat popularii, nu ne tinem de nas si stam la masa cu traseistii doctrinari, toti «crestin-democratizati» intr-o noapte, la betie!”, scrie Ponta.

„Cu riscul ca iar sar propagandistii si ne anunta ca Monstruasa Opozitie e obsedata de suspendare, o spun direct: chiar e vorba de incalcarea Constitutiei! Nu degeaba in Romania, ca si in cam toate tarile democratice, presedintele nu mai poate fi si seful partidului; tocmai ca sa-si exercite atributiile in folosul tuturor cetatenilor, nu doar al colegilor sai de mai buna sau mai rea-credinta, dupa caz! si zau ca macar as vrea sa stiu cat a platit Administratia Prezidentiala, din banii nostri, excursia la Helsinki, la o intrunire care excede evident atributiile de serviciu ale Dlui. Basescu!”, mai scrie liderul PSD.

In opinia sa, Basescu ar fi trebuit sa stea in tara, sa-i „impace” pe cei de la PDL. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here