Ponta crede ca sistemul de impozitare diferentiata nu va fi introdus de la 1 ianuarie

0
961
credit_taxare

Sistemul de impozitare diferentiata, inclusa in programul de guvernare al USL, ar putea sa nu fie introdus incepand cu anul viitor, prioritatile urmand sa fie stabilite in raport cu resursele bugetare, a declarat premierul Victor Ponta.

El a aratat ca majoritatea angajatilor vor fi impozitati tot cu 16%, deoarece o scadere pentru toti a cotei de impozitare ar genera o lipsa de incasari de 11 miliarde lei.

„Ideea noastra a fost de a identifica acele categorii cele mai defavorizate, pensionari cu pensii foarte mici, angajati cu salariul minim pe economie, care sa se incadreze pentru o perioada limitata intr-o treapta inferioara, 8-12%, avand insa tot timpul stimulentul de a obtine un venit mai mare si de a trece implicit la 16%. Nu am spus foarte clar 2013, pentru ca vreau atunci cand prezint bugetul sa arat ce pot si ce nu pot sa fac. Este posibil sa nu fie in 2013, de aceea nici nu am spus 1 ianuarie 2013. Orizontul este programul 2012-2016, sigur ca nu esti constrans sa faci in prima luna. Nu vreau sa spun 1 ianuarie pentru ca nu ar fi realist”, a spus Ponta la RTV.

Potrivit premierului, aceasta impozitare diferentiata a fost cel mai greu compromis realizat intre PSD si PNL. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here