Ponta: Basescu nu va intelege niciodata ca judecatorii CC nu sunt angajatii lui

0
648
victor-ponta-facebook

victor-ponta-facebookPresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca atacul presedintelui Traian Basescu la adresa Curtii Constitutionale reprezinta inca un semn de „duplicitate” a sefului statului, care isi arata „incapacitatea de a intelege democratia”.

 

Ponta a sustinut ca atacul presedintelui la adresa Curtii Constitutionale dupa decizia privind angajarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei este „un semn de duplicitate” si o dovada a incapacitatii lui Traian Basescu de a intelege democratia.

„Ii reamintesc domnului Traian Basescu faptul ca majoritatea judecatorilor de la Curtea Constitutionala sunt numiti de el sau de PDL, inclusiv printr-un abuz cunoscut la Camera Deputatilor, la candidatura lui Valer Dorneanu”, a afirmat presedintele PSD.

Ponta a spus ca PSD va respecta toate deciziile Curtii Constitutionale, fie ca sunt in acord cu sesizarile pe care social-democratii le fac sau sunt impotriva acestora, asa cum s-a intamplat atunci cand „Curtea a confirmat alegerea frauduloasa a lui Basescu ca presedinte”.

„Traian Basescu nu intelege si nu va intelege niciodata ca judecatorii Curtii Constitutionale nu trebuie sa fie angajatii lui, ci sa vegheze la respectarea Constitutiei. PSD va respecta orice decizie a Curtii si independenta ei, si o vom apara inclusiv de Traian Basescu”, a adaugat presedintele PSD.

Seful statului a declarat, joi, ca au fost probleme serioase in discutiile cu FMI, CE, BM legate de „credibilitatea si predictibilitatea” deciziilor institutiilor juridice ale Romaniei, care adesea „fara justificare si temei constitutional” au interferat „masiv” politica economica a Guvernului.

Potrivit sefului statului, faptul ca s-au luat decizii extrem de importante nu pe criterii constitutionale, ci pe criterii de oportunitate „pune Romania intr-o situtie exterem de dificila”.

„Aici cred ca este evident pentru oricine cat de penibila poate fi o institutie a statului roman care spune, da, facem pensiile dupa contributie, dar la o sigura categorie nu, cea in care sunt si eu. Sau, da, ar fi buna Legea educatiei, dar sa afectezi profesorii… pai si noi cativa suntem profesori”, a mai spus el.

Potrivit presedintelui, s-a pus la nivel politic si de experti problema cine stabileste in fapt politicile economice.

„A fost un lucru exprimat si la nivel politic si la nivelul expertilor care numai ce au parasit Romania: Cu cine trebuie sa vorbim, cu cine stabilim politicile economice?! Le stabilim cu Guvernul sau mergem sa negociem cu Curtea Constitutionala?!”, a spus Basescu.

In opinia sa, este o problema pe care Romania nu a rezolvat-o si care trebuie rezolvata rapid. (Sursa: Mediafax)
Sursa foto: Facebook 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here