Ponta arunca bomba: ArcelorMittal vizeaza o posibila retragere din Europa

0
972

Romania incearca sa sprijine concernul ArcelorMitall pentru a ramane la Galati, insa premierul Victor Ponta spune ca se afla „intre ciocan si nicovala” deoarece seful Mittal a enuntat varianta retragerii din Europa din cauza pretului ridicat la energie, anunta Mediafax.

Premierul a aratat ca Guvernul de la Bucuresti are o politica de sprijinire a tuturor companiilor din Romania, dar ca este nevoie ca masurile de sprijinire sa fie agreate si de Comisia Europeana.

„Intreaga companie (Mittal-n.r.) in Europa are o problema cu cresterea pretului la energie, ori aici politicile interne pe care le vom aplica sunt de sprijinire a uzinei de la Galati, dar este nevoie si de coordonare pe plan european, pentru ca, daca se impune sa adoptam anumite reguli, suntem intre ciocan si nicovala, intre interesul de a ne mentine aici fabricile si infringementul de la Bruxelles”, a spus Ponta.

Intrebat de jurnalisti daca presedintele Mittal a vorbit, in discutia avuta la Bucuresti, despre posibilitatea de a se retrage din Romania, premierul a raspuns ca „nu in mod direct”.

„A vorbit despre posibilitatea de a se retrage din Europa”, a precizat premierul.

Premierul Ponta si proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, au discutat vineri, la Palatul Victoria, propuneri de optimizare a costurilor de productie la ArcelorMittal Galati, seful grupului siderurgic declarand ca asteapta sa fie gasite „solutii sustenabile” in domeniul energiei.

Ponta anuntase anterior ca Mittal este preocupat de pozitia pe care Romania o va avea in acest sens la urmatorul Consiliu European pe teme energetice.

„Ma intalnesc cu domnul Mittal, care vine in Bucuresti la invitatia mea. Mittal, ca toti producatorii din Uniunea Europeana, are o mare preocupare fata de deciziile pe care Uniuea Europeana le va lua la Consiliul European pe energie. Ei spun asa: Europa, daca nu reduceti preturile la energie si continuati sa le cresteti, nu mai suntem competitivi, ne ducem in China, in Africa, in alta parte, pentru ca in Europa nu mai suntem competitivi”, a spus Ponta, la postul public de televiziune.

El a precizat ca il va informa pe seful ArcelorMittal despre pozitia pe care Romania o va sustine la Consiliul European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here