Platforma logistică tech Alsendo, susținută de Abris, achiziționează Ecolet

0
714

Grupul rezultat în urma tranzacției urmărește un plan de consolidare, expansiune internațională și transformare într-un furnizor de top de soluții tech pentru servicii de curierat

 

19 Aprilie2023, București – Alsendo, furnizor de soluții tech pentru gestionarea livrărilor în Europa Centrală, susținut de investitorul specializat în transformare ESG, Abris Capital, a achiziționat Ecolet, lider în servicii B2X de livrare în România și Bulgaria.

 

Fondată în 2019, Ecolet deservește aproximativ 5.000 de clienți – în special afaceri mici și medii. Achiziția curentă se bazează pe un raționament strategic puternic, fiind gândită pentru a susține expansiunea internațională a Alsendo și pentru a-i oferi o matrice imediată de funcționare pe piețele de curierat din România și Bulgaria.

 

Tranzacția actuală urmează unei serii de tranzacții pe plan local de tip bolt-on, precum și a altora considerabile de tip add-on: Sendit, o platformă de servicii de coletărie din Polonia (iulie 2021); Zaslat, o platformă de soluții tech de livrare cu focus pe consumatori și clienți corporate din Cehia și Slovacia (septembrie 2022) și Innoship, un furnizor SaaS de software pentru curierat din România (octombrie 2022).

 

Achiziția va consolida poziția de leadership a Alsendo pe piața din România și va susține tranziția companiei de la tipologia de broker de curierat tradițional la un furnizor de administrare a livrărilor pe bază de soluții tech, cu o amprentă regională. În urma acestei achiziții, Alsendo va urmări atât consolidarea companiei, cât și a poziției sale de lider tech prin transformare digitală, prin noile servicii dedicate tuturor segmentelor de clienți.

 

Edgar Kolesnik, partener la Abris Capital Partners, comentează:

„Acesta este cel mai recent pas în strategia Alsendo de a crea cel mai mare furnizor de soluții tech de gestionare a livrărilor în Europa Centrală, pe măsură ce generăm creștere internațională și crearea de valoare printr-un proces buy-and-build. Achiziția Ecolet pune bazele poziției Alsendo pe piața din România și explorează potențialul de cross-selling în cadrul platformei mai ample de business, în special cu Innoship, completând oferta lor tech.”

 

Alsendo (cunoscut anterior sub denumirea de apaczka) este cel mai mare furnizor de soluții de administrare a serviciilor de curierat din Europa Centrală și operează ca intermediar end-to-end de expediere a livrărilor, dedicat platformelor de e-commerce, marketplaces, organizații globale și IMM-uri, colaborând cu jucători de top pe piața regională de curierat. Abris a achiziționat Alsendo în noiembrie 2020, având un plan de a capitaliza pe creșterea continuă a segmentului de e-commerce la nivel global, urmărind în același timp implementarea unui program ambițios și organic de expansiune prin achiziții.

 

Marcin Susmanek, COO Alsendo, adaugă:

“Suntem încântați să ne unim forțele cu echipa excelentă de la Ecolet și ne așteptăm la o integrare facilă, pe baza modelului pe care l-am implementat deja la Alsendo, în urma achizițiilor anterioare. Vom continua să transformăm Alsendo într-un furnizor de top de soluții tech de gestionare a livrărilor în Europa Centrală. Ne uităm în continuare la implementarea planului ambițios de a uni sinergiile dintre Ecolet și grupul mai amplu Alsendo.”

 

Alexandra Guja, Management Board Member la Ecolet, declară:

“Acesta este un pas ce reflectă o evoluție excelentă pentru Ecolet și abia așteptăm parteneriatul nostru cu Alsendo și Abris. Uniunea cu Alsendo ne va permite să construim pe baza bunelor practici din ambele companii, să diversificăm oferta de produse și să creștem împreună. Mai mult, vom urma o serie de pași pentru a profesionaliza în continuare operațiunile noastre și pentru a dezvolta echipa.”

Abris Capital Partners

Abris Capital Partners este un fond independent de top de private equity specialist în transformare ESG, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală. Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice și de succes companii din Europa Centrală, care pot beneficia de un influx de capital și/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât și operațional, amplificând creșterea și prin transformare ESG. Cu un capital de investiții de aproximativ 1,3 miliarde de euro, Abris a obținut susținere financiară de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA. Abris are un orizont de investiție pe termen lung și urmărește de obicei tranzacțiile în care poate obține un pachet majoritar sau total în investiție. Abris operează în echipe regionale din birourile din Varșovia și București.

 

Alsendo

Alsendo este lider în soluții tech de curierat pentru afaceri. Obiectivul său este acela de a oferi soluții inteligente pe segmentul de livrare și de procese de tip post-vânzare pe toate nișele de consumatori. Activitățile de bază ale Alsendo au ca scop îmbunătățirea proceselor de livrare ale clienților săi și menținerea celor mai înalte standarde pe servicii, utilizând soluții tehnologice de top. Alsendo se adresează tuturor segmentelor de consumatori care sunt în căutarea unor soluții logistice adaptate la cerințele acestora. Portofoliul companiei include servicii și soluții tech de curierat create pentru consumatorii din zona de business, inclusiv e-commerce, marketplace, organizații globale și IMM-uri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here