Platforma de cursuri online gratuite openSAP a ajuns la 1 milion de inscrieri in 180 de tari

0
785

Platforma de cursuri online de specialitate openSAP, un proiect educational dezvoltat de SAP SE pentru a raspunde transformarilor aduse de noua era digitala, a ajuns la 1 milion de inscrieri in 180 de tari, dupa doar trei ani de la lansare, ocazie cu care introduce trei noi cursuri gratuite, dedicate utilizatorilor din intreaga lume.

Astazi, oamenii nu mai au timp sa mearga la cursuri traditionale in sala de clasa. Ei isi doresc sa poata invata confortabil, pe cont propriu si in ritmul lor, fara a renunta insa la impartasirea impresiilor cu alti colegi de studiu. Platforma openSAP a fost conceputa pentru a acoperi aceasta nevoie, fiind un serviciu de invatare in cloud care gazduieste online cursuri gratuite dedicate unui numar nelimitat de persoane (MOOCs – Massive Open Online Courses).

Pentru a dezvolta acest proiect, SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business si tehnologie, colaboreaza cu Institutul Hasso Plattner (HPI), cu sediul in Postdam, Germania.

„Sunt entuziasmat de ceea ce a oferit openSAP participantilor din mai mult de 180 de tari. Succesul platformei se datoreaza modului in care au fost concepute produsele educationale – cu utilizatorul final in minte. Cursurile noastre sunt relevante pentru carierele specialistilor, dar si pentru actiunile de zi cu zi ale angajatilor. Fie ca esti un utilizator al unui sistem SAP, fie ca esti pur si simplu interesat de tehnologia digitala, este cert ca aceste cursuri vor avea un impact foarte mare in activitatea ta”, a spus profesorul Hasso Plattner, Presedintele Boardului de Supraveghere al SAP SE.

Volumul ridicat de inscrieri pe openSAP in mai putin de trei ani de la lansarea platformei arata popularitatea in crestere a cursurilor disponibile, care s-au dovedit foarte antrenante si eficace si care au o rata de finalizare foarte mare (25-30%, comparativ cu proiecte similare, operate in mediile academice, a caror rata de finalizare nu trece de 4-7%).

„Gandindu-ne la functionalitati care sa raspunda nevoilor noului tip de utilizatori, am dezvoltat prin openSAP experiente de invatare online extraordinare, pentru a scoate lectiile in afara clasei, in fata unei audiente globale”, a spus profesorul Christoph Meinel, Directorul Știintific si CEO al Institutului Hasso Plattner.

Pentru a continua angajamentul de a sustine transformarea fortei de munca digitale, SAP introduce trei noi cursuri pe openSAP:

Primul dintre acestea, Build Your Own SAP Fiori App in the Cloud – 2016 Edition, ajuta participantii sa isi construiasca propriile aplicatii SAP Fiori, aratandu-le cum le pot integra pentru a veni in intampinarea nevoilor de business specifice.

Al doilea curs, Sustainability Through Digital Transformation, presupune o serie de podcast-uri lunare cu diverse teme legate de business si sustenabilitate. Printre subiectele tratate se numara Conferinta Natiunilor Unite pe tema schimbarilor climatice din Paris si Forumul Economic Mondial de la Davos. Seria va fi finalizata in aprilie 2016 si va fi continuata cu un nou curs, care va aprofunda unele tematici prezentate in podcast-uri.

La al treilea curs, Implementation Made Simple for SAP SuccessFactors Solutions, participantii vor invata cum sa acceseze si sa aplice cele mai bune solutii pentru resurse umane, salarizare, managementul talentelor. SAP ofera aici si un ghid de implementare si utilizare a solutiilor SAP SuccessFactors.

Toate materialele de studiu disponibile pe platforma openSAP sunt accesibile de pe orice device. Formatul include lectii saptamanale, forumuri de discutii si chiar examene finale. Pentru mai multe informatii despre acest program si cursurile disponibile, vizitati openSAP si SAP News Center.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here