Plata facturilor si deschiderea de depozite bancare on-line au crescut cu 160% volumul tranzactiilor prin internet banking la BCR

0
650

BCR a inregistrat in 2010 cea mai rapida crestere din piata a volumelor tranzactionate prin internet banking

Bucuresti, 3 mai 2011 – Banca Comerciala Romana (BCR) a primit, in cadrul Galei Premiilor ONLINE BANKING premiul pentru „cea mai rapida crestere a volumelor tranzactionate prin internet banking in 2010” datorita majorarii cu 160% fata de anul 2009.

„Observam o migrare constanta a tranzactiilor bancare dinspre numerar catre canalele directe (internet, telefon si echipamente self-service banking). Clientii acceseaza tot mai mult serviciile bancare prin canale directe si nu mai fac doar vizualizari de solduri ci au ajuns chiar la un nivel mai complex si diversificat de operatiuni: transferuri, ordine de plata, chiar deschideri de depozite,” a declarat Bogdan Octavian Marin, Director Management Canalele Retail in cadrul BCR.

in ceea ce priveste tipurile de operatiuni efectuate prin intermediul serviciului de internet banking, primeaza in continuarea platile de facturi pentru utilitati, servicii de televiziune si telefonie. O tendinta imbucuratoare este vizibila la constituirea de depozite bancare prin internet banking. Numarul acestora s-a dublat in 2010/2009, iar valoarea lor s-a triplat 2010/2009, atingand la finalul 2010 un cuantum total de peste 2,75 miliarde RON.  

„Succesul nostru s-a datorat bonusului de dobanda acordat la deschiderea de depozite prin internet banking precum si diversificarii tipurilor de operatiuni realizate de client prin intermediul canalelor directe” a adaugat Bogdan Octavian Marin.  

Tendinta de crestere a numarului de tranzactii efectuate prin canale directe este vizibila si in primul trimestru al anului 2011, cand numarul tranzactiilor prin serviciul de internet banking al BCR aproape s-a dublat fata de perioada similara a anului trecut, depasind valoarea de 1,50 milioane de tranzactii online. in perioada Sarbatorilor de Pasti, BCR a inregistrat o crestere cu 63% a numarului tranzactiilor prin Click 24 Banking si de 2,5 ori a valorii tranzactiilor fata de perioada similara din 2010. Doar in Saptamana Mare, valoarea totala a operatiunilor efectuate (18.04-24.04.2011) a fost de circa 400 milioane lei.

*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 205,9 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 1.015,4 milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,9 %.
*  *
BCR – Comunicare Externa
Tel. 312.00.56; Fax 313 0117
Ionut Stanimir, e-mail: [email protected]
Cezar Marin, e-mail: [email protected]
Aceasta informatie este disponibila si pe pagina noastra web la: www.bcr.ro

InfoBCR
Web: www.bcr.ro
Email: [email protected]
TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate retelele nationale
Twitter: @infoBCR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here