Explozie la un poligon SRI, la un laborator pirotehnic. O persoana a fost ranita

0
587
explozie-bomba-atentat

explozie-bomba-atentatO explozie s-a produs, marti, la un laborator pirotehnic al unui centru de pregatire SRI de la Chitila, iar mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si ale Ambulantei au mers la fata locului, primele informatii aratand ca nu exista victime.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, nu exista informatii oficiale privind explozia, care ar fi fost urmata de incendiu.

Mai multi martori afirma insa ca deflagratia a fost urmata de incendiu, iar la fata locului sunt mai multe echipaje de pompieri si SMURD.

O persoana a fost ranita in urma exploziei, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, care a precizat ca incidentul a avut loc in timpul unui exercitiu de pregatire specific Brigazii antiteroriste.

Bercaru a spus ca mai multi pirotehnisti participau la un exercitiu specific, iar la un moment dat a explodat o grenada fumigena.

Potrivit sursei citate, in urma deflagratiei a fost ranita o persoana, care, initial, a primit ingrijiri medicale la fata locului. Ulterior, ranitul a fost transportat la spital.

Bercaru a mai spus ca acesta este un incident izolat, iar astfel de exercitii sunt uzuale.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti a fost sesizat prin 112 in legatura cu producerea acestui incident, la ora 8.58, a declarat, pentru MEDIAFAX, Anca Onofrei, purtatorul de cuvant al institutiei.

Potrivit lui Onofrei, pompierii s-au deplasat la fata locului, dar nu au primit acceptul sa intervina, astfel ca s-au intors la baza fara sa intervina.

„Daca este vorba de o unitate militara, unitatile militare au serviciu propriu de interventie si isi gestioneaza singure situatia. Noi nu am intervenit”, a spus Anca Onofrei.

in acest caz va fi declansata o ancheta, a spus reprezentantul SRI.

La fata locului se afla mai multe echipaje de pompieri si SMURD.

Explozia a fost urmata de un incendiu, fara a afecta insa imobilele din zona. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here