Pirelli isi vinde divizia de cord metalic, prezenta si in Romania

0
925

Grupul italian Pirelli se pregateste sa vanda divizia de cord metalic, cu fabrici in Romania, Turcia, China, Brazilia si Italia si afaceri de 300 milioane euro pe an, principalii investitori interesati de preluarea operatiunilor fiind doua companii, din Coreea de Sud si Belgia, si doua fonduri, anunta Mediafax.

Informatiile au aparut in presa italiana, publicatia Milano Finanza citand surse din piata.

Divizia de cord metalic a Pirelli are 2.500 de angajati in cele 5 tari, cu o marja a profitului EBITDA de 10%, iar analistii estimeaza ca grupul va obtine un randament al investitiei de 10% in urma vanzarii.

Potrivit Milano Finanza, in pole-position pentru preluarea diviziei sunt Hyosung din Coreea de Sud si Bekaert din Belgia, ceilalti investitori interesati fiind fondurile One Equity Partners, controlat de grupul JPMorgan, si Unitas Capital.

Publicatia italiana noteaza ca Pirelli ar putea primi ofertele in cursul lunii octombrie si ar urma sa anunte castigatorul licitatiei la inceputul lunii noiembrie, odata cu prezentarea noilui plan strategic.

Acordul de vanzare ar urma sa fie insotit de un contract de furnizare de cord metalic catre Pirelli.

Pirelli detine in Romania o fabrica de cord metalic la Slatina. Grupul italian mai detine o fabrica de anvelope, tot la Slatina, si o uzina de filtre pentru motoare diesel la Bumbesti Jiu, judetul Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here