Piața recrutării de freelanceri din România va crește cu peste 40% în 2021. BestJobs lansează servicii de angajare pentru joburi în sistem freelance (proiecte) sub deviza #FreeTheWork

0
1316

13 aprilie 2021. Pandemia de Covid-19 a transformat radical piaţa muncii și a accelerat dezvoltarea recrutării pentru joburi în sistem freelance, pe proiecte cu perioadă determinată, potrivite pentru liber profesioniști. Pentru a susține nevoile de angajare ale freelancerilor și ale companiilor care caută astfel de colaborări pe bază de proiect, dar și pentru a oferi angajaților posibilitatea să-și suplimenteze veniturile în afara jobului actual, BestJobs lansează serviciile de freelancing și estimează o creștere de peste 40% a pieței de recrutare în sistem freelance până la finalul acestui an.

Odată cu lansarea noului serviciu, angajatorii pot găsi profesioniști care își doresc să lucreze în sistem freelance (liber profesionist), pentru job-uri și proiecte punctuale, prin intermediul platformei BestJobs. În același timp, cei care preferă un mod flexibil de lucru și caută joburi pe bază de proiect pot selecta opțiunea de freelance direct din profilul lor de candidat, arătându-și disponibilitatea pentru lucrul în sistem freelance. Noul serviciu consolidează oferta de recrutare de freelanceri acoperită până acum de BestJobs prin proiecte punctuale de recrutare de specialiști în HR, coachi sau mentori, consultanți în sfera fondurilor europene, specialiști IT, call center sau creatori de conținut.

De la izbucnirea pandemiei, tot mai mulți angajați români au început să ia în calcul posibilitatea de a deveni freelanceri și a lucra pe proiecte punctuale. Aproximativ 21% dintre respondenții la un sondaj desfășurat de BestJobs în perioada martie-aprilie 2021 spun că sunt tentați să facă trecerea de la un job full-time într-o singură companie la joburi în sistem freelancing. În același timp, aproape 60% dintre angajați spun că au suficient timp și sunt interesați să preia proiecte de tip freelance în afara jobului actual pentru a-și suplimenta veniturile. Domeniile în care aceștia ar fi interesați să lucreze în sistem freelance sunt IT (36%), marketing și servicii creative (29%), financiar (19%), transporturi (15%) și outsourcing (14%).

De cealaltă parte, companiile sunt și ele din ce în ce mai interesate să lucreze pe unele proiecte cu profesioniști independenți. Astfel, peste 45% dintre managerii care au răspuns unui sondaj efectuat de BestJobs la finalul anului trecut au spus că, în contextul actual, sunt mult mai interesați să angajeze în sistem project-based decât erau înainte de debutul pandemiei.

În 2019, circa 14% din totalul angajaţilor din economia locală erau liber-profesionişti, România situându-se pe primele locuri printre ţările membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte numărul de liber-profesionişti din totalul angajaţilor din economia locală, conform datelor Eurostat, insti­tutul european de statistică.

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării pentru a oferi cele mai eficiente soluții de angajare, recrutare și de dezvoltare profesională și personală. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 25.000 de joburi și peste 150 de specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here