Peste un milliard de plati contactless, intr-un an, pentru europenii posesori de carduri Visa!

0
666

Platile contactless devin, in mod evident, un nou obicei al consumatorilor europeni, care apreciaza rapiditatea si confortul oferite de aceasta tehnologie inovatoare, care necesita o simpla apropiere a cardului de terminal.

Visa Europe a publicat recent datele anuale privind activitatea posesorilor unor astfel de carduri. Conform centralizarii, in perioada cuprinsa intre aprilie 2014 si martie 2015, posesorii europeni de carduri Visa au realizat peste un miliard de plati contactless, in valoare de peste 12,6 miliarde euro.
Europenii au facut cel mai frecvent plati contactless pentru cumparaturile de zi cu zi, precum cele de la supermarketuri, restaurante si de la alte magazine alimentare.

Consumatorii europeni detin 131 milioane de carduri Visa contactless, emise de 240 de banci, pe care le pot utiliza zilnic la peste 2,6 milioane de terminale. Cele mai multe carduri Visa contactless sunt emise in Marea Britanie, iar cea mai extinsa retea de acceptare a platilor contactless este in Spania.

Astfel, in Marea Britanie exista 49,6 milioane de carduri Visa contactless si 410.000 de terminale POS; in Franta sunt 20,3 milioane de carduri si 405.000 de terminale; Polonia inregistreaza 14,5 milioane de carduri si 354.000 de terminale; in Spania, cele 11,5 milioane de carduri Visa contactless pot fi utilizate la 593.000 de terminale.

si in Romania platile contactless au inregistrat o crestere din ce in ce mai puternica in ultimul an analizat, pe masura ce consumatorii au inceput sa se familiarizeze cu aceasta modalitatea de plata, iar bancile membre Visa au promovat-o tot mai mult. Astfel, in perioada aprilie 2014 – martie 2015, valoarea tranzactiilor cu carduri Visa contactless a sporit de peste 50 de ori.

Directorul regional Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia, Catalin Cretu, a declarat ca romanii platesc, in medie, circa 58 de lei cu cardul Visa contactless. “Avantajul este ca se poate achita suma exacta, fara sa umbli cu buzunarul plin de maruntis. De exemplu, cand vrei sa cumperi doar o cafea sau o paine, timpul de plata se reduce, iar costurile pentru posesorii de carduri sunt zero” – a mai spus Catalin Cretu.

Pana in 2020, toate terminalele POS din Europa unde se poate plati cu cardurile Visa vor avea incorporata tehnologia contactless. (Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here