Peste o mie de persoane, la maratonul de ciclism cross-country "Prima Evadare"

0
739
biciclisti

biciclistiPeste o mie de persoane s-au intrecut la maratonul de ciclism cross-country „Prima Evadare” organizat duminica, pe un traseu de 55 de kilometri, startul competitiei fiind dat din fata Academiei de Politie din Baneasa de catre primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

  Cei peste o mie de participanti inscrisi care au luat startul din fata Academiei de Politie au avut de parcurs o distanta de aproximativ 55 de kilometri, prin paduri si drumuri de tara, punctul de sosire fiind pe malul lacului Snagov, in interiorul unui complex de agrement.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a subliniat, cu aceasta ocazie, importanta amenajarii unei piste pentru biciclisti care sa ajunga pana la Zoo Baneasa.

„Este o mare bucurie sa vad cati oameni au venit aici, astazi, in ciuda vremii, iar acest lucru ne obliga si pe noi, ca Primarie, sa incercam sa le oferim conditii cat mai bune, si aici ma refer la proiectul realizarii pistei care va ajunge la Gradina Zoologica, pe traseul Casa Presei – Aeroport Baneasa”, a declarat primarul Sorin Oprescu.

Traseul a fost marcat pe intreaga distanta de concurs, prevazut cu zece puncte de control, patru zone de alimentare, asistat de politie si salvare si patrulat de oficialii competitiei.

Concurentii au fost sfatuiti sa participe cu biciclete de munte, iar casca de protectie a fost obligatorie pe toata durata competitiei.

„Prima Evadare” deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din Romania, printr-un traseu usor, fara diferente de nivel. Concursul se desfasoara pe drumuri de tara, prin padurile din nordul Capitalei.

Maratonul isi propune sa promoveze un stil de viata sanatos. Ca si la editiile anterioare, competitia din 2011 atrage atentia asupra posibilitatii de a face miscare pe traseele din padurile aflate in nordul Capitalei si accentueaza importanta curatarii si ecologizarii lacurilor si lizierelor de padure, potrivit organizatorilor.

Evenimentul, ajuns la a treia editie, este organizat de NoMad Multisport si Clubul Sportiv Montan Altitudine si sustinut de Primaria Capitalei.

Anul trecut, concursul a adus la start peste 1.300 de concurenti, fiind stabilit un nou record national de participare. (Mediafax)
Sursa foto: ArhivaFoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here