Peste jumatate dintre romani se confrunta cu o situatie financiara dificila

0
870

Aproape trei sferturi dintre romani (70%) se asteapta la o crestere a preturilor in acest an, iar 83% cred ca in 2012 preturile au fost mai ridicate in comparatie cu anul anterior, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare a pietei GfK.
Potrivit GfK un procent record de romani cred ca preturile au fost mai ridicate in comparatie cu anul anterior – 83%, fata de 72% in ultima luna a anului 2011.

De asemenea, procentul romanilor care cred ca situatia financiara a familiei lor este mai dificila decat in urma cu 12 luni a depasit 50%, in vreme ce unul din zece locuitori credeau ca aceasta este mai buna.

Cu toate acestea, gradul de incredere al populatiei a atins in 2012 cel mai ridicat nivel de la declansarea crizei pana in prezent, romanii fiind „sensibili” la promisiunile din campaniile electorale, care i-au facut mai optimisti.

In privinta perspectivelor financiare, doar 28% cred ca acestea se vor inrautati, in comparatie cu decembrie 2010 cand peste jumatate din populatie avea aceleasi asteptari sumbre. Numarul optimistilor este mai mare cu 6 procente fata de decembrie 2010 si 2011, ajungand la 21%, mai arata studiul GfK citat de Mediafax.

BNR a anticipeaza mentinerea inflatiei in afara intervalului tintit pana in martie – aprilie, pentru ca rata sa revina in marja din a doua parte a acestui an. BNR a avut ca obiectiv pentru 2012 incadrarea inflatiei in intervalul 2-4%, iar pentru acest an si-a fixat ca tinta intrarea in banda de variatie 1,5-3,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here