Peste 80.000 de oameni asteptati sa iasa in strada in ziua votarii motiunii

0
833
grup-oameni-alb-negru

grup-oameni-alb-negruSindicalistii au anuntat, vineri dimineata, ca in 27 octombrie, ziua in care va fi votata motiunea de cenzura, cele cinci confederatii sindicale vor scoate in strada peste 80.000 de oameni si au facut apel la toti cei nemultumiti de deciziile Guvernului sa se alature actiunii de protest.

 Prim-vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), Ion Pisc, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa organizata de cele cinci confederatii sindicale, ca s-a decis organizarea unui miting si a unui mars in 27 octombrie, ziua votarii motiunii de cenzura, titreaza MEDIAFAX.

„In 27 octombrie, cele cinci confederatii sindicale scot in strada peste 80.000 de sindicalisti. in acest sens, fac un apel la nemultumitii Romaniei, someri, studenti, pensionari, pentru ca alesii neamului sa fie treziti la realitate si sa isi vada nemultumitii in strada”, a spus Pisc.

El a precizat ca, in 27 octombrie, sindicalistii se vor aduna intre 7.30 si 9.00, dupa care vor pleca spre Piata Victoriei, unde la ora 10.00 va incepe mitingul. O ora mai tarziu, sindicalistii vor pleca in mars pe traseul Bulevardul Magheru – Piata Unirii – Piata Constitutiei, unde vor ramane pana aproximativ la ora 17.30, asteptand rezultatul votului la motiunea de cenzura.

Ion Pisc a mai spus ca exista o problema in organizarea marsului din 27 octombrie, in sensul ca traseul propus de sindicalisti nu a fost aprobat deocamdata de Primaria Capitalei.

„Indiferent de ce raspuns va da Primaria, noi ne-am facut datoria, am anuntat din timp, asa ca marsul va avea loc pe traseul propus de noi”, a subliniat Ion Pisc. citat de MEDIAFAX. In timpul dezbaterii motiunii de cenzura, la fiecare poarta a Palatului Parlamentului vor fi delegatii ale sindicalistilor, in numar nu foarte mare, pentru a nu bloca intrarea in cladire, a mai spus Pisc.

Liderul sindical a mentionat ca s-a mai inregistrat o problema in organizarea actiunilor din 27 octombrie, in sensul ca sindicalistilor li s-a refuzat accesul in balcoanele Parlamentului pentru a asista la dezbaterea motiunii de cenzura. Motivul dat sindicalistilor a fost ca ONG-urile au solicitat prezenta in balcoane de mai mult timp.

„Nu stiu de cand au solicitat ONG-urile prezenta, eventual dinaintea stabilirii datei motiunii. Oricum, noi am facut o noua solicitate Parlamentului, sper ca macar o mica delegatie sa fie primita in balcoane”, a mai spus Pisc.

Prim-vicepresedintele BNS a subliniat ca spera ca actiunea de protest din 27 octombrie sa fie una pasnica, democratica si fara altercatii.

Pisc a facut un apel la bucuresteni sa evite in ziua protestului deplasarea in zonele in care vor avea loc mitingul si marsul sindicalistilor.

Motiunea de cenzura initiata de opozitie va fi dezbatuta si votata in 27 octombrie, cu incepere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea motiunii de cenzura sunt necesare 236 de voturi favorabile.(Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here