Antonescu nu agreaza varianta: Ponta premier

0
738
negatie-dezaprobare

negatie-dezaprobarePresedintele PNL, Crin Antonescu, a respins, vineri, raspunzand unei intrebari, varianta ca, in eventualitatea in care motiunea de cenzura va fi aprobata, liderul PSD Victor Ponta sa devina premier.

 Antonescu este prezent la ceremonia dedicata implinirii a 20 de ani de la fondarea Universitatii Dimitrie Cantemir, la care mai participa, printre altii, Ion Iliescu, Cristian Diaconescu si Iulian Fota, scrie Mediafax.

Intrebat, inainte de eveniment, daca agreeaza varianta ca Victor Ponta sa devina prim-ministru in eventualitatea succesului motiunii de cenzura, Antonescu a declarat: „Raspunsul este nu”.

El a raspuns astfel unor declaratii ale liderului PSD, preluate de presa, care spunea ca nu are incredere in independentii propusi de PNL pentru eventuala functie de premier.

„Independentii respectivi nu au fost desemnati de catre mine. in orice caz, noi vorbeam despre premieri independenti”, a spus Antonescu, vineri, in replica la declaratiile lui Ponta.

Dupa ce a ezitat cateva clipe, el a mai spus ca are despre Florin Georgescu o parere buna.

Presedintele PSD, Victor Ponta, afirmase ca este sceptic in privinta independentilor propusi de PNL. „Liberalii nu au avut mana buna la independenti. Toti independentii lansati de liberali, Predoiu, Ciolos, Vladescu – au ajuns sa se indragosteasca de Cotroceni si au plecat la Traian Basescu”, a declarat anterior Victor Ponta, citat de Mediafax.

Liberalii i-ar putea propune pe Klaus Johannis, Stere Farmache si Mariana Gheorghe pentru functia de premier, in eventualitatea adoptarii motiunii de cenzura a opozitiei si a initierii unor negocieri pentru constituirea unui guvern „de avarie”.

„Propunerile PNL pentru functia de premier, care vor fi prezentate de presedintele PNL, Crin Antonescu, in cadrul negocierilor pentru constituirea guvernului de avarie, sunt Klaus Johannis, primarul Sibiului, Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti si Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom”, au declarat sursele citate.

Motiunea de cenzura intitulata „Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara”, initiata de opozitie, a fost prezentata, miercuri, in plenul reunit al Parlamentului. Textul motiunii are 14 pagini.

Textul motiunii va fi dezbatut si votat in data de 27 octombrie, cu incepere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea motiunii de cenzura sunt necesare 236 de voturi favorabile. (Sursa: Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here