Peste 800 de elevi din 48 de licee și 33 de orașe s-au înscris la BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, cea mai importantă competiție națională de robotică

0
1181

Caravana înscrierilor la BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone și-a încheiat călătoria prin România după 48 de licee și 33 de orașe. Mii de elevi au făcut cunoștință cu FIRST Tech Challenge, iar dintre aceștia peste 800 s-au înscris pentru a forma echipele care vor proiecta, construi, programa și opera roboți.

Astăzi, la FIRST Tech Challenge Hub, au fost distribuite echipelor din 11 licee bucureştene primele kituri de piese și componente de care elevii au nevoie pentru a putea construi roboții. Valoarea totală a kit-urilor și echipamentelor de care echipele beneficiază gratuit este estimată la 280.000 euro. De asemenea, elevii vor avea acces şi la webinarii și tutoriale online de proiectare, design și programare, alături de sesiuni de training live desfăşurate la FIRST Tech Challenge Hub, cu sprijinul Universității Politehnice București.

BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone își propune să încurajeze elevii de liceu să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

„Ideea de a aduce conceptul acesta în România a pornit de la pasiunea lui Victor, fiul meu cel mare, pentru tehnologie și roboți. El face parte din echipa care a câştigat anul acesta locul întâi în Australia și în Germania. Sunt foarte fericită că putem să organizăm cea mare competiție de robotică la noi în țară; este un proiect în care mă implic cu tot sufletul, iar copiii care s-au înscris sunt foarte entuziasmați. Câştigătorii finalei vor merge în primăvară la Campionatul Mondial din Statele Unite” a declarat Dana Războiu – Președintele al Asociației Nație Prin Educație.

Dincolo de întrecerea între roboții construiți de echipele participante, elevii vor trebui să își promoveze echipa și să câștige notorietate în comunitățile lor. Robotul declarat câștigător al BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone va participa la Campionatul Mondial de Robotică organizat în St. Louis, SUA, în aprilie 2017.

Competiția este organizată de Asociația Nație Prin Educație, cu sprijinul partenerilor BRD-Groupe Société Générale, Vodafone România, Dedeman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here