Peste 600 de oameni de afaceri la întâlnirile B2B cu diplomații cu sarcini economice și comerciale din Ambasadele și Consulatele generale ale României

0
827

 

Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a găzduit în perioada 5-7 iulie a.c. întâlnirile B2B ale consilierilor economici din ambasadele și consulatele generale ale României cu reprezentanți ai comunității de afaceri românești. Evenimentul, organizat de Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE) în parteneriat cu CCIB, a facut parte din programul „Săptămânii diplomației comerciale (SDC)”, care s-a desfășurat la București, în perioada 3-7 iulie 2023.

„Ne-am bucurat de o prezență peste așteptări din partea comunității de afaceri. Timp de trei zile, peste 600 de manageri și antreprenori din toate domeniile de activitate, atât din București cît și din alte județe, și-au prezentat oferta și propunerile de cooperare, au avut discuții tehnice cu cei 50 diplomați cu sarcini economice și comerciale, precum și cu managementul, responsabilii de țări și proiecte din cadrul Departamentului de Comerț Exterior al ARICE, pe subiecte precum: oportunități de intrare a companiilor autohtone pe piețele țărilor de reședință, pe diverse domenii de activitate, atragerea de investiții străine în România, exemple de bună practică, cadrul juridic și fiscal aplicabil, caracteristici economice și politice ale fiecărui stat de reședință. Așadar, informații valoroase, obținute direct de la sursă”, subliniază Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB).

Au onorat evenimentul, participînd activ la întâlniri și oferind consultanță celor interesați, președintele ARICE, dr. Rareș-Ștefan Burlacu, secretar de stat și vicepreședintele Agenției, dr. Doru-Claudian Frunzulică, subsecretar de stat, inițiatorii organizării acestei ediții a SDC.

De asemenea, participanții la eveniment au avut posibilitatea de a vizita și o miniexpoziție cu produse românești organizată de Patronatul din Industria de Conserve din Legume şi Fructe şi Conserve Mixte ,,Romconserv”, împreună cu alte firme și companii românești producătoare și interesate de internaționalizarea afacerilor (conserve din fructe și legume, inclusiv sucuri și alte băuturi răcoritoare, produse cosmetice și pentru întreținerea casei, apă minerală, apă alcalină și mineralizată, pufuleți și bomboane, produse de patiserie și de cofetărie, produse din prelucrarea alunelor de pădure, diverse sortimente de bere și chipsuri), pentru care există interes de promovare pe piețele internaționale.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here