Peste 3.000 de ucraineni au manifestat impotriva regimului si in favoarea Iuliei Timosenko

0
617
iulia-timosenko-ucraina

iulia-timosenko-ucrainaPeste 3.000 de ucraineni, printre care si celebrul boxer Vitali Klitschko, au manifestat duminica, la Kiev, impotriva regimului presedintelui Viktor Ianukovici si in sprijinul opozantei Iulia Timosenko, aflata in detentie pentru abuz de putere.

Manifestantii au ignorat ninsoarea si temperaturile glaciale pentru a se reuni intr-o piata centrala, la apelul mai multor partide de opozitie, intre care si formatiunile lui Timosenko si lui Klitschko, cu ocazia implinirii a 93 de ani de la reunificarea Estului si Vestului Ucrainei.

Boxerul, detinatorul titlului WBC la categoria grea si consilier municipal la Kiev a facut apel la putere sa o elibereze pe opozanta si sa o lase sa participe la alegerile legislative din octombrie.”Timosenko si (fostul ministru de Interne incarcerat Iuri) Lutenko trebuie sa participe la alegeri”, a declarat Klitschko in fata manifestantilor.

Vicepresedintele partidului opozantei, Oleksandr Turcinov, a citit un mesaj din partea lui Timosenko, in care aceasta califica regimul actual drept „mafie”. „Mafia a sosit la putere in Ucraina”, a declarat opozanta in acest mesaj, cerand partidelor de opozitie sa se uneasca in fata puterii, odata cu apropierea legislativelor. Circa 400 de sustinatori ai lui Timosenko au manifestat de asemenea in fata inchisorii unde este detinuta aceasta, la Harkiv (est). incarcerata din august, intai la Kiev, apoi la Harkiv, Timosenko a fost condamnata la sapte ani de inchisoare in octombrie, pentru abuzuri de putere comise in perioada in care era prim-ministru. Cazul Timosenko a provocat o criza intre Kiev si Uniunea Europeana, care considera ca aceasta condamnare are motivatii politice. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here