Peste 200 de tranzactii incheiate la prima editie a CarnExpo

0
780

Prima editie a expozitiei internationale CarnExpo a adus participantilor peste 200 de noi contracte cu o valoare comerciala de aproximativ 2,3 milioane euro si multe alte perspective pentru noi parteneriate, urmand ca negocierile sa continue intre specialistii industriei, in urmatoarele doua saptamani.

CarnExpo, eveniment organizat de Industria Carnii.ro, cea mai importanta revista de specialitate a avut loc in pavilionul expozitional din Romaero Baneasa si a durat patru zile,21-24 septembrie 2011, intre orele 10.00 si 18.00.
Carnexpo este cel mai mare eveniment de profil organizat pana acum in sud-estul Europei, cu 76 de firme expozante si o suprafata de expunere de peste 6000 mp.
La targul Carnexpo, au fost prezenti peste 40 de furnizori din industria carnii acoperind atat segmentul de materii prime precum carne, condimente, mebrane si aditivi cat si utilaje si echipamente pentru abatorizare, procesare, cantarire si ambalare.
In acelasi timp, peste 30 de producatori de produse din carne, cu sedii si puncte de lucru in toate zonele tarii, au fost prezenti in cadrul targului, expozanti dar si vizitatori care au avut oportunitatea de a negocia direct noi contracte de business si de a afla informatii despre cele mai noi produse promovate de unii dintre cei mai importanti jucatori din industrie.
Aproximativ, 20% din totalul expozantilor din cadrul targului sunt companii multinationale, active atat pe piata locala cat si pe cea Europeana. Acest fapt demonstreaza ca segmentul de carne, echipamente si produse derivate are un potential de dezvoltare foarte mare in Romania.
Pe parcursul celor patru zile de targ, mai multe companii au prezentat demonstratii practice pentru echipamente, solutii si concepte utilizate pe piata de profil. In acelasi timp, vizitatorii targului au degustat produsele celor mai importanti producatori de produse din carne si mezeluri precum : Aldis, Cris-Tim, Caroli, Agricola Bacau, Sergiana, Ferma Zootehnica, Carmolimp, Marcel, Ave Impex, CIA Aboliv si multi altii.
Bilantul statistic al editiei se prezinta astfel:
 Numarul expozantilor a fost de peste 500 de participanti, reuniti in 76 de standuri.
 Numarul vizitatorilor a fost de peste 10. 000 de persoane.
 Numarul tranzactiilor incheiate in cadrul targului – 230
 Valoarea comerciala a tranzactiilor incheiate in cadrul targului – aprox. 2,3 mil. euro
Programul de manifestari al editiei a cuprins peste 30 de evenimente, seminarii, workshopuri si prezentari .
„CARNEXPO a fost un bun prilej pentru ca fiecare specialist si factor de decizie din industria carnii sa descopere cele mai bune idei, sugestii si evolutii pentru initierea, extinderea sau modernizarea propriei afaceri. Pe intreaga durata a expozitiei atat companiile furnizoare cat si producatorii au incheiat tranzactii si au legat noi parteneriate pentru dezvoltarea afacerilor alaturi de firmele prezente in cadrul targului” Eugen Capra, Project Manager CARNEXPO
La targul CARNEXPO, au fost prezente toate companiile furnizoare din industria carnii, incepand de la furnizorii de materii prime, carne, condimente, membrane, aditivi, pana la furnizorii de utilaje si echipamente pentru abatorizare, transare, procesare, cantarire si ambalare, printre care se vor numara companii importante precum Darimex, Multivac, Marel, Pentapac, Meat Systems, Ria Do Trading, Utilia, Di-co Total, Horeco, Baroncini, Inorogul, Frigotherm, Krehalon, Rosu, Linde Gaz, Sudpack, Eurato, Eurofood Technik, Sudometal, Ecolab, Weber, CSB-System, Latin Pack, Digi Romania, Neomine.
De asemenea producatori importanti din industrie au fost prezenti in cadrul expozitiei de la Romaero: Aldis, Cris-Tim, Caroli, Agricola Bacau, Ave Impex, Alfredo Foods, Sergiana, Ferma Zootehnica, Produs in Bucovina, CIA Aboliv, Carmolimp, Prodprosper, Radauer, Samcom AS, Marcel si multi alti producatori care si-au aratat intentia de a sprijini un proiect extrem de important pentru dezvoltarea industriei carnii in urmatorii ani.
“CARNEXPO este cel mai important targ dedicat industriei carnii din Romania si primul eveniment de amploare axat in exclusivitate pe promovarea tuturor segmentelor de baza din industria noastra incepand de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, echipamente, utilaje si nu in ultimul rand retail” Eugen Capra, Project Manager Carnexpo

Loreadana Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here