Faci cumparaturi pe Internet? Cat de sigure sunt platile cu cardul in Romania

0
650
card-plata-internet

card-plata-internetPlatile cu cardul pe internet sunt sigure si usor de efectuat, insa doar 2,2% din cardurile emise in Romania sunt activate in sistemul de protectie impotriva fraudelor, a declarat Catalin Cretu, general manager in Romania al Visa Europe.in prezent, mai putin de 200.000 de carduri din Romania,

adica 2,2% dintr-un total de circa 9 milioane preinrolate de banci, sunt activate in standardul 3D Secure, pe care este bazat si sistemul Verified by Visa si care asigura protectia tranzactiilor realizate cu cardul pe Internet.

„In momentul de fata, frauda este neglijbila in Romania, de noua ori sub nivelul Visa Europe. Dar stiti cum este, paza buna trece primejdia rea, de aceea dorim ca din ce in ce mai multe carduri sa fie activate in sistemul Verified by Visa”, a aratat Cretu in cadrul unei conferinte de presa.

El a precizat ca in momentul in care sistemul Verified by Visa este activat, siguranta platilor cu cardul este maxima.

Potrivit oficialului Visa, numarul mic de carduri care au sistem de protectie impotriva fraudelor se poate explica prin lipsa de informare a populatiei privind siguranta platilor cu cardul pe internet.

in acest sens, Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, a lansat o campanie nationala de promovare a utilizarii cardului pentru platile pe Internet.

Campania, care se va desfasura in perioada septembrie-noiembrie, va cuprinde actiuni educationale, precum si proiecte de PR si marketing, care urmaresc imbunatatirea nivelului de informare a romanilor privind siguranta platilor online si stimularea activarii cardurilor in platforma Verified by Visa.

„Ne dorim ca romanii sa inteleaga ca platile cu cardul pe internet sunt sigure, usor de efectuat si au mai multe beneficii decat tranzactiile realizate cu numerar. De exemplu, cumparatorii au garantia ca pot solicita bancii care le-a emis cardul rambursarea banilor daca au fost victima unei fraude online, daca nu au primit produsele comandate sau daca acestea sunt deteriorate”, a explicat Catalin Cretu.

El a adaugat ca tinta Visa este ca in trei ani sa fie activate un million de carduri in standardul 3D Secure.

„Este un obiectiv foarte ambitios daca ne gandim ca din 2004 pana in 2011 s-au activat doar 200.000”, a spus Cretu.

Datele Visa arata ca 84% dintre europenii care nu fac cumparaturi online sunt mai predispusi sa-si schimbe comportamentul daca beneficiaza de protectie prin Verified by Visa, in timp ce 71% dintre persoanele care isi fac in mod obisnuit cumparaturile online spun ca ar achizitiona mai des.

Peste 300.000 de comercianti online din Europa s-au inrolat in Verified by Visa. in Romania, aproximativ 500 de magazine online folosesc standardul 3D Secure.

In Europa, sunt active peste 430 milioane carduri Visa de debit, credit si business.

Visa Europe este detinuta si condusa de cele 4.000 banci membre din Europa. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here