Peste 120 de IMM-uri beneficiaza de certificatul SME, oferit de Camera de Comert si Industrie din Bucuresti

0
900

CCIB alaturi de Coface au lansat in premiera in Romania Certificatul de Excelenta care sustine recunoasterea la nivel national a sustenabilitatii companiilor mici si mijlocii.

In prezent, peste 120 de IMM-uri au intrat in clubul celor mai performante companii din Romania.

Topul primelor 5 sectoare de activitate ale companiilor certificate este format din Comert cu ridicata & distributie, Transporturi, Constructii, Fabricarea echipamentelor electrice, ultimul loc fiind ocupat in egala masura de Industria metalurgica si Activitati de arhitectura si inginerie.

Peste 120 de companii ale sectorului IMM beneficiaza de certificarea CCIB si Coface Romania

Excellent SME premiaza performanta obtinuta de companiile sectorului IMM din punctul de vedere al riscului comercial si al sigurantei in afaceri a acestora.

La 9 luni de la lansarea oficiala a produsului, aproximativ 150 de companii s-au inscris in procesul de selectie a celor mai sustenabile IMM-uri din Romania. Dintre acestea, au fost certificate doar companiile care s-au incadrat intr-o clasa de risc de minimum 6 (1 reprezinta cel mai inalt grad de risc si 10 cel mai scazut), conform evaluarii Coface Romania, ce ia in considerare situatia financiara, datoriile la bugetul de stat, incidentele de plata si situatia juridica.

„Suntem deosebit de incantati de Certificatul Excellent SME (pe care il avem publicat atat pe site, cat si in semnatura fiecarui consilier), deoarece in mintea potentialului partener de business se instituie increderea totala din prima clipa in care ne intalneste! Se trece rapid la evaluarea profesionala a ofertelor Leida si Spavision si nu se mai risipeste timpul dedicat evaluarii firmei!”, a declarat Florentina Daniela Ciurescu, MBA, Director General, Leida (sectorul HORECA).

„In domeniul transporturilor, imaginea firmei este esentiala. increderea clientilor in firmele pe mainile carora isi incredinteaza marfurile este motorul care face sa functioneze aceasta industrie. Fiind total constienti de acest lucru, am ales sa folosim certificatul Excellent SME de la Coface, lucru care in mod sigur va spori increderea partenerilor nostri in firma pe care o reprezentam si indirect, va genera o crestere a cifrei de afaceri.”, a declarat Augustin Muller, Director General, Europrim Shipping SRL.

Comertul cu ridicata & distributie, Transporturile si Constructiile formeaza topul primelor 3 sectoare cu cele mai multe companii certificate
Comertul cu ridicata & distributie conduce detasat clasamentul cu o pondere de aproximativ 40% din totalul sectoarelor companiilor care beneficiaza de Certificatul Excellent SME.

Locul al II-lea este adjudecat de sectorul transporturilor cu 8%, urmat indeaproape de cel al constructiilor de 6%.

Din punct de vedere geografic, topul judetelor companiilor certificate este condus de Bucuresti, Bihor si Mures.

„Datorita parteneriatului special dezvoltat de CCIB – organizatie cu traditie de peste 145 de ani in reprezentarea mediului de afaceri – si COFACE – una dintre companiile etalon in domeniul serviciilor pentru managementul riscului de credit – comunitatea de afaceri are la dispozitie un produs care contribuie intr-o masura semnificativa la reducerea riscurilor asumate de firmele care aleg ca partener o companie certificata, precum si la cresterea gradului de incredere in relatiile de afaceri dintre firme si la eficientizarea procesului de adoptare a deciziilor la nivelul managementului”, a declarat Prof. Univ. Dr. Ing. Sorin Dimitriu, Presedinte, CCIB.

„Excellent SME este un proiect de succes ce contribuie activ la o mai mare transparenta in mediul de afaceri romanesc si ajuta in mod evident companiile mici si mijlocii sa se diferentieze si sa acorde un grad mai ridicat de incredere partenerilor de business. Parteneriatul dintre COFACE si Camera de Comert si Industrie Bucuresti dovedeste inca o data ca doar prin implicarea comuna a institutiilor cu traditie se poate asigura o dezvoltare eficienta a companiilor mici si mijocii. Faptul ca peste 120 de companii au fost deja certificate releva dorinta firmelor perfomante de a se diferentia si a ajuta partenerii de business in procesul decizional.

Avem convingerea ca mediul romanesc de afaceri are nevoie de transparenta si promovarea companiilor performante, astfel ca Certificatul Excellent SME ofera increderea si posibilitatea unei dezvoltari sustenabile a companiilor mici si mijlocii intr-un mediu economic greu incercat”, a declarat Constantin Coman, Director General, Coface Romania.

Lista completa a companiilor certificate se gaseste pe website-ul Coface Romania, sectiunea Excellent SME: http://www.coface.ro/Home/Excellent-SME/Lista-companiilor-certificate.
Prezentarea produsului se gaseste pe website-ul: www.ccib.ro/ExcellentSMERomania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here