Perspectivele economice ale Romanei s-au imbunatatit

0
700
grafic-ascendent

grafic-ascendentPerspectivele economice ale Romaniei pentru urmatoarele sase luni s-au imbunatatit, potrivit unui sondaj efectuat de institutul german ZEW si Erste Bank in randul analistilor financiari, ale caror asteptari privind evolutia inflatiei si a bursei de la Bucuresti au evoluat insa in sens negativ.

Totodata, situatia economica actuala din Romania este vazuta mult mai bine de analisti decat in sondajul din ultimul trimestru al anului trecut, inregistrand cea mai buna imbunatatire din regiune, potrivit raportului Centrului European de Cercetare Economica ZEW.

Cea mai mare parte dintre respondenti anticipeaza aprecierea leului in urmatoarele sase luni, insa numarul lor a scazut usor, la fel ca si numarul analistilor care estimeaza ca moneda romaneasca urmeaza sa se deprecieze. Astfel, cele mai multe opinii au migrat catre stagnare, indicatorul mediu sugerand o usoara apreciere a leului.

In ceea ce priveste inflatia, analistii anticipeaza accelerarea ratei de crestere a preturilor in Romania in urmatoarea perioada, iar numarul economistilor care estimau scaderea indicatorului a scazut semnificativ.

Asteptarile privind evolutia indicelui BET al bursei de la Bucuresti sunt inca pozitive, insa s-au deteriorat semnificativ fata de sondajul anterior.

La sondaj au participat 80 de analisti financiari din regiune, iar studiul s-a desfasurat in primele doua saptamani din luna februarie. intrebarile s-au referit la asteptarile economice pentru urmatoarele sase luni in cazul Romaniei si a altor sase economii emergente din Europa Centrala si de Est, inlcusiv Croatia si Turcia, dar si la Austria si zona euro. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here