Perfectionarea functionarilor publici – o prioritate pentru ANFP si mediul universitar

0
619

Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), domnul Andras SZAKAL si rectorul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, domnul prof. univ. dr. Doru TOMPEA, au semnat marti, 2.11.2010, un protocol de colaborare intre cele doua organizatii.

Prin acest demers, cele doua institutii stabilesc modul de colaborare in domeniul pregatirii si perfectionarii profesionale a personalului din administratia publica, precum si in domeniul diseminarii celor mai bune practici din administratia publica in randul mediului universitar.
Cele doua institutii s-au angajat sa conlucreze si sa-si mobilizeze resursele necesare, in vederea structurarii si implementarii programelor si proiectelor prevazute in protocol. Astfel, se vor organiza atat programe de formare si perfectionare profesionala, programe tip „master”, programe de formare „la distanta” pentru administratia publica locala, cat si conferinte, seminarii, sesiuni de comunicare specifice domeniului administratiei publice. Totodata, se vor elabora si implementa proiecte de interes comun, in scopul dezvoltarii capacitatii administrative la nivel regional si local.
  “Ne manifestam deschiderea pentru parteneriate, indeosebi pentru cele care au ca scop perfectionarea resurselor umane din administratia publica, obtinerea de fonduri europene care sa sustina aceasta activitate, demonstrand ca putem realiza progrese cu resurse reduse. Sunt sigur ca activitatile comune derulate in colaborare de catre ANFP, institutie etalon a administratiei publice si Universitatea „Petre Andrei” din Iasi, centru universitar de exceptie, vor avea rezultate benefice, atat pentru administratia publica locala, cat si pentru tinerii absolventi, pe care ii asteptam in institutiile publice”, a subliniat domnul Andras SZAKAL, presedintele ANFP.

Presedinte – Secretar de Stat
Andras SZAKAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here