PDL da UDMR sefia SGG. Kelemen: Preluam sefia SGG si il sustinem pe Vasile Blaga la presedintia Senatului

0
708
vasile-blaga

vasile-blagaPresedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, luni, la finalul sedintei liderilor si parlamentarilor Uniunii, ca UDMR va prelua sefia SGG si il va sustine pe Vasile Blaga la presedintia Senatului. intrebat daca pentru sefia SGG va fi propus stefan Gati, Kelemen Hunor a spus ca urmeaza sa fie decis numele.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus ca numele viitorului sef al SGG va fi stabilit in urmatoarele zile.

„Sper ca in seara aceasta aceasta situatie se va finaliza si vom merge mai departe. Intentia noastra este de a intari coalitia, de a merge pana la sfarsitul mandatului in aceasta formula”, a adaugat el.Kelemen Hunor a precizat ca propunerea a fost discutata si votata in sedinta cu parlamentarii Uniunii. Intrebat daca organizatia il va sustine pe stefan Gati la conducerea SGG, el a raspuns: „Este treaba noastra, interna. Nu am discutat. Vom discuta in zilele urmatoare si vom avea o propunere, dar este prematur sa vorbim despre o persoana”.

Chestionat daca este un nume care este luat in calcul, Kelemen a declarat ca „toate numele care functioneaza in administratia centrala si in administratia locala pot fi luate in discutie”. Kelemen Hunor a adaugat ca acesta este „o concluzie corecta si de sustinut”. Intrebat daca, personal, este multumit cu ceea ce a obtinut organizatia pe care o conduce, el a mentionat ca intr-o coalitie tot timpul trebuie sa faci compromisuri, „care inseamna si intelegeri, si empatie”.

El a negat ca in cadrul negiocierilor purtate in coalitie UDMR ar fi cerut, in schimbul sustinerii candidatului PDL la presedintia Senatului, bani suplimentari de la bugetul de stat pentru anul 2012 pentru ministerele conduse de reprezentanti ai Uniunii. „inaninte de a fi schimbat Geoana discutiile pe buget au fost finalizate”, a aratat Kelemen. Pe de alta parte, intrebat daca Uniunea a facut „un compromis major” atunci cand a cedat presedintia Senatului, el a apreciat ca toti au facut un astfel de compromis, inclusiv PDL, cand a aceeptat ca UDMR sa preia SGG.

„Dupa cum stiti, SGG nu a fost detinut niciodata de o alta formatiune politica decat aceea care a dat premierul. Compromisul este si din partea lor si din partea noastra”, a spus Kelemen Hunor. Prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila, ar putea fi propus de UDMR pentru sefia Secretariatului General al Guvernului, dupa ce Uniunea a anuntat ca va prelua conducerea SGG si il va sustine pe Vasile Blaga la presedintia Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din coalitie. Dezsi Attila are 38 de ani si este din 2010 prefect al judetului Hunedoara, fiind anterior secretar general al Prefecturii si subprefect al judetului. Agentia MEDIAFAX a relatat inca din cursul diminetii ca UDMR a cerut in coalitie inca un minister pentru a sustine candidatul PDL la sefia Senatului.

Liderii coalitiei de guvernare s-au certat, in sedinta de luni dimineata, pe tema candidaturii la sefia Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale, care au relatat ca Uniunea ar fi cerut conducerea a inca unui minister pentru a renunta la canddiatura la Senat. Ulterior, liderii PDL le-au propus partenerilor de coalitie sa preia sefia SGG. Aceleasi surse au relatat ca, dupa ce UDMR a cerut in sedinta de luni dimineata a coalitiei inca un portofoliu in Guvern pentru a renunta la pretentiile in privinta functiei de presedinte al Senatului, liderii PDL le-au propus partenerilor de coalitie sa preia sefia SGG. Agentia MEDIAFAX a relatat inca din cursul diminetii ca UDMR a cerut in coalitie inca un minister pentru a sustine candidatul PDL la sefia Senatului. (Mediafax)
Sursa foto: youtube.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here